Apad a gázolaj ára

Jó hír a dízeleseknek: szerdától olcsóbban tankolhatnak

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Jelképes mértékben, literenként mindössze 2 forinttal, de szerdától olcsóbb lesz a gázolaj.

Tovább fokozódik a benzin és a gázolaj közötti árkülönbség, ugyanis e hét közepén 2 forinttal apad a dízel literenkénti átlagára, s közben nem változik a múlt héten két alkalommal is drágult benziné.
A csökkentés által literenkénti 7 forintra nő az átlagáron 438 forintos benzin és a szerdától már "csupán" 431 forintos átlagárú gázolaj közötti differencia. Az árapasztás hátterében a múlt héten mérsékelt nemzetközi jegyzési árak állnak. Apadt ugyan a benzin jegyzésára is, ám esetében a forint gyengülő árfolyama nem hagyott kellő, itthon is kimutatható áresést, ez az oka annak, hogy ezúttal csak a dízelautósok örülhetnek - a jelképes - áresésnek.
Hirdetés

Az árapadás ellenére a töltőállomások közötti nem szerény, literenként akár 30-40 forintos árkülönbség miatt a drágább kutakon továbbra is 450 forint fölött lehet a gázolaj ára, s bár a Mol szerdán újabb korrekciót jelenthet be, egyelőre nem várható újabb, bármelyik üzemanyagfajtát érintő változtatás, ugyanis a forint - cikkünk írásáig - a mai napon sem hozott erősödést múlt heti szintjéhez képest.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?