Áramot vezetnek a zsaruk

Hibrid rendőrautó New Yorkban

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

New Yorkban sok érdekes dolgot látni az utcán, például elektromos Chevrolet Volt rendőrautót.


NYPD, az New York City Police Department. Ez a felirat olvasható azon fehér Chevrolet Volt elektromos autó oldalán, melyet a nagyvárosban fotóztak le.
Szenzációról nincs szó, az amerikai zsaruknak már nem újdonság a hibrid jármű, hiszen Toyota Prius is található a flottában, inkább a tendencia a lényeg, hogy a jó öreg Ford Crown Victoria típusnak tényleg harangoztak - a napokban gördült le a szalagról az utolsó, egy fehér színű példány. A legnépszerűbb taxitípus a rendőrségnél is maximálisan bevált, hiszen a strapabíró, elnyűhetetlen V8-asokkal mozgatott gépekben "még volt anyag", és ki ne látott volna olyan dokumentumfilmet, amikor autós üldözésben a zsaruk nem teketóriáztak a menekülővel. Hogy az elsősorban villannyal mozgatott, de benzint is égető Chevrolet Volt mennyire bírná az ilyen és ehhez hasonló éles bevetéseket, csak sejteni lehet, valószínűleg fogyasztásban és szén-dioxid kibocsátásban előbb remekelne, hiszen a fényhídon és a festésen kívül teljesen szériagyártmánynak tűnik a kocsi.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?