Áremelkedéssel indul az új év a benzinkutakon

2021 első napján a benzin és a gázolaj ára is feljebb kerül

Jól kezdődik az új év a töltőállomások kasszáinak számára. Már a 2021-es esztendő első napján drágulnak az üzemanyagok.

A gázolaj kétszer drágul a héten, hiszen még az év vége előtt, a mai napon kettő forinttal emelkedik az ára, ugyanakkor pénteken – az új év első napján – ismét többet kérnek majd érte. Hasonló a helyzet a benzin esetében is, amelynek ára idén már nem nő ugyan, ám az újévi áremelkedésből nem marad ki.
Hirdetés
A Holtankoljak.hu információi szerint január elsején a 95-ös benzin ára 4 forinttal emelkedik, a gázolaj ára pedig ismét 2 forinttal ugrik felfelé. Ez azt jelenti, hogy egy liter benzin átlagára 370 forintra emelkedik, míg a gázolajé 393 forint/liter lesz. Azonban nem szabad elfelejteni, hogy a tankolás helye még mindig fontosabb az időpontjánál, hiszen továbbra is akár 40-50 forintos árkülönbséget tapasztalhatunk a töltőállomások között. Jellemzően az autópályák mentén mérik drágábban az üzemanyagokat, szóval, aki spórolni szeretne, inkább máshol keressen tankolási lehetőséget.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?