Arisztokrata kezeslábasban, eladó egy Jaguar XJ pickup

Fehér hollók is gyakrabban bukkannak fel árverésen mint egy platós Jaguar XJ

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Néha a brit elit is gumicsizmába bújik, éppen ezért született meg a shooting brake műfaja, ez az XJ viszont tovább ment, már a sitthordást is lehet mérhetetlenül elegánsan végezni.

Fura, de kicsit mégsem az, simán elmenne gyári átalakításnak, annyira igényes a kivitelezés (Forrás: Ebay)

Párját ritkító Jaguar XJ8 bukkant fel nemrég az Ebay-en, a méretes luxusautó mindössze kétszemélyes, cserébe a csomagszállítás terén jelentősen felülmúlja a gyári elképzelést. A B-oszloptól hátrafelé levágták a karosszéria felső részét, így platós lett a luxusautóból. Az átalakítást igényesen végezték, simán elmenne gyári kialakításnak is, a díszcsík, a hátsó krómbetét és a lámpák is mind-mind az eredeti modellé.
Hirdetés

Eleve egy megkímélt példányt alakítottak át, az óra csak 93 ezer mérföldet, azaz 149 ezer kilométert mutat (Forrás: Ebay)

Az autó 1998-as évjáratú, a géptető alatt egy 294 lóerős négyliteres V8-as dolgozik, amely hagyományos módon a hátsó kerekeket hajtja egy ötfokozatú automatán keresztül. Az autó a 25 éves kora ellenére egészen jó állapotnak örvend, a világos bőr belsőn is csak alig látszik az évek múlása. Az árverésen egyelőre nincs nagy tolongás, az eladó minimum 29 ezer dollárt, azaz kicsivel több mint 10 millió forintot szeretne kapni a brit luxusplatósért, ám ennek jelenleg csak a felénél jár a licit. Hogy megére-e ennyit? Hasonló, de nem átalakított XJ8-asok nagyjából a harmadába kerülnek, azonban ha valaki Jaguar fanatikus, vagy csak egyedi autót szeretne, akkor már nem is tűnik olyan soknak a kért ár.

A luxusszedánból előnyös platóst faragni, a terjedelmes hossz miatt a plató sem lesz kicsi (Forrás: Ebay)

Magyarországról nem igazán éri meg licitálni, ugyanis a forgalomba helyezés enyhén szólva is lehetetlen, ilyen háztáji átalakítással páros lábbal rúgnák ki a Jaguárt a vizsgasorról.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?