Átadtuk az Év Legnépszerűbb Használtautója díjakat

Több mint 5,5 millióan kerestek tavaly Skoda Octaviára

Az autópiac leginkább stabil szegmense volt tavaly a belföldi tulajdonosváltás, a használt autók iránti igény a vírushelyzetben is megvolt. A legtöbbet keresett modellek díjat is kaptak a Használtautótól.

Felértékelődött a személyes mobilitás, az autózás fontossága, így nem meglepő, hogy míg az új autók piaca tavaly 18,9, az import 16,6 százalékkal csökkent, a hazai tulajdonosváltások száma csupán 3,6 százalékkal: tavaly is gazdát cserélt közel 780 ezer autó hazánkban. A hazai piac legfőbb autóhirdetési bázisának számító Használtautó.hu decemberben rekordszintű, 36 millió keresést regisztrált, s miként arról már korábban beszámoltunk, jól látható a vásárlók preferenciája is, a legtöbb hazai vásárló Skoda Octaviára (több mint 5,5 millió alkalommal), Ford Focusra (közel 5,5 millió alkalommal) és Audi A4-re (több mint 5 millió alkalommal) állította be a keresőt.
Hirdetés
A több mint 10 éves Használtautó.hu nem csupán megmutatta, hogy melyek a magyar vásárlók kedvenc modelljei, tartalmi magazinjával, az Autónavigátorral, azaz velünk ki is tüntette az ezeket kínáló márkákat. A dedikált - ajándék - hirdetési csomagon és a bekeretezett okleveleken túl a Skoda egy nem szerény méretű és tömegű, a hazai AB Concrete Design csapata által készített emlékszobrot is kapott. A 2020-as keresési adatokon alapuló díjat Németh János, a Skoda márkaigazgatója vette át, míg a Fordnál Györke Orsolya, kommunikációs és PR igazgató, az Audinál Mátrabérci Sándor márkaigazgató számára adhattuk át. A piac alakulását a továbbiakban is árgus szemekkel figyeljük, a Használtautó.hu keresési számai alapján jövő év elején kerül majd sor az Év Legnépszerűbb Használtautója 2021 díj kiosztására.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?