Audinak tűnő Hyundai, ami már Genesis

Kisebb áremelkedéssel érkezik a Genesis G90

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

A Hyundai bejelentése szerint, a Genesis G90 hivatalos premierje december 9-én lesz Dél-Koreában.


Az Equus lassan nyugdíjba vonul, hiszen a Hyundai nagyméretű szedánja mostantól a hónap elején bejelentett, (a Citroën-DS kapcsolathoz hasonlóan) új Genesis luxus-almárka szárnyai alatt fog futni. A márkanévváltozáson kívül, az Equus megnevezés is átváltozik G90-re, és ez lesz az első abból a 6 modellből, amik a Genesis palettáját fogják képezni 2020-ig. A zászlóshajóról egyébként már korábban érkeztek hírek, és december 9-én mutatják be hazai piacán, ahol EQ900 néven gyártják majd.
A gyár egy magas rangú dolgozója szerint a G90 kissé drágább lesz elődjénél, a modell újrapozicionálása miatt. Azt is hozzátette, hogy az autó új státusza nem egyenlő a jelentős prémiummal, azonban néhány összetevőjét frissítik, és új technológiákat is felvonultatnak majd a csúcsmodellben. Az előzetes információk szerint a Genesis G90 motorválasztéka a következőképp alakulhat: egy 334 lóerős szívó benzines 3,8 literes V6 GDI, egy új fejlesztésű, duplaturbós, 370 lóerős 3,3 literes V6-os és egy nagyobb, 5,0 literes V8-as, 425 lóerős szívómotor sorakozhat fel. Mindhármuk 8 sebességes automata váltóhoz kapcsolódna, és opcionális lenne az összkerékhajtás.
Hirdetés
A G90 bemutatása után, a Hyundai Genesist váltó G80-assal nőne a paletta, utána pedig érkezhet a kisebb G70 szedán, egy kupé, valamint egy közepes- és egy nagyméretű SUV is. A G90-es eladásai már decemberben elkezdődnek Dél-Koreában, a világ többi részén azonban a következő év elejéig kell várni erre.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Hozzászólások

  • 2017.10.28. at 11:06
    Permalink

    Ez egy állat…az A-oszloptól hátrafelé tiszta Bentley-utánérzés. Végre úgy néz ki, mi is kapunk jóféle koreai bálnát – a Kia-testvérmodell érkezéséről nem is beszélve. Nem volt rossz a Hyundai Grandeur és a Kia Opirus sem, azok itt is kaphatók voltak, de ez már egy teljesen más liga, és nem csak méretben.

Vélemény, hozzászólás?