Autónként ötezer forint volt a vizsgabiztosok tarifája

Újabb korrupciós botrány egy vizsgaállomás körül, ezúttal Pest megyéből

A műszaki vizsgaállomás összes vizsgabiztosát és a kenőpénzt adókat is őrizetbe vette, a kenőpénzt lefoglalta az ügyészség.

Tavaly Budapesten, a Mozaik utcában keveredtek gyanúba vizsgabiztosok, majd nepperek is, aminek hatására Budapesten teljesen átalakult a speciális műszaki vizsgák időpontosztása: csakis online lehet jelentkezni. Hatalmas várólista alakult így ki, több kereskedés is vidéki telephelyet bejegyeztetve hordja vidéki vizsgaállomásokra a honosítandó autóit, persze az időpont úgy néz ki, még mindig nem elegendő, ám a megfelelő összegért előbbre hozható.
Hirdetés
A Központi Nyomozó Főügyészség mai sajtóközleményéből az derül ki, hogy egy újabb, ezúttal Pest megyei műszaki vizsgaállomás vérzett el, pontosabban akadt fenn a rostán. A nyomozó ügyészség további bizonyítékok beszerzése érdekében pénteken hajtott végre "összehangolt eljárási cselekményeket", ennek keretében, motozásokat, kutatásokat, gyanúsítotti kihallgatásokat, melyek eredményre vezettek.
Hirdetés
A megalapozott gyanú mondhatni, hogy a szokásos volt, a vizsgáztatásra szakosodott, meghatalmazottként eljáró magánszemélyek jogosulatlan anyagi előnyt biztosítottak a műszaki vizsgabiztosként dolgozó kormánytisztviselőknek, autónként ötezer forintot. Az nem derül ki, hogy ennyiért csak soron kívüli, előrehozott időpont járt, vagy akár kisebb-nagyobb hibák felett is szemet hunytak így.
Hirdetés
A bűnügyi akcióban közreműködtek a Nemzeti Védelmi Szolgálat és a Készenléti Rendőrség munkatársai, a nyomozati cselekmények végrehajtásában – tizennégy ügyész mellett – több mint százan vettek részt. A vesztegetési pénz átvételekor tettenért vizsgabiztosoktól megközelítőleg háromszázezer forint készpénz került elő,

a kutatások során több millió forintot, két személyautót foglaltak le a hatóság tagjai, ezen túlmenően három bankszámlát és egy ingatlant zároltak.


Az ügyészség elrendelte a műszaki vizsgaállomás valamennyi vizsgabiztosának és a korrupciós pénzt biztosító személyek őrizetét, és őket gyanúsítottként hallgatta ki. A nyomozó ügyészség három személy esetében indítványozta a személyi szabadságot érintő kényszerintézkedés elrendelését, a letartóztatások tárgyában a Budai Központi Kerületi Bíróság nyomozási bírája a mai napon dönt.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?