Autótechnika és Automotive Hungary szakkiállítás – beszámoló

A jelen és jövő technikai vívmányai egy helyen

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Számos autóipari látványosság tekinthető meg, egyes fiataloknak döntő lehet a rendezvény a jövőjükkel kapcsolatban.

Több, mint 200 cég várja az érdeklődőket az Automotive Hungary és az Autótechnika kiállításokon a Hungexpo G és F pavilonjában. Előbbi november 5-7., míg utóbbi november 6-8. között látogatható. Ez nem egy autószalon, nem egy hostesslányokkal teli tuningshow, hanem kőkemény technikai jellegű kiállítás.
Az Autótechnika (F pavilon) főként garázsipari berendezéseket vonultat fel: szerszámok, diagnosztikai eszközök, autójavításhoz szükséges berendezések, míg az Automotive Hungary (G pavilon) standjai igazi látványosságokat kínálnak. A mai látogatás során nagyon sok fiatallal találkoztam, ami nem csoda. Jelen van az összes hazánkban megtalálható autóipari nagyvállalat: Audi, Bosch, Knorr-Bremse, Mercedes-Benz, Opel, Rába, csak hogy a legismertebbeket említsem.
Hazai műszaki egyetemek és főiskolák hallgatói várják az érettségi előtt álló fiatalokat, akik saját készítésű elektromos és pneumobil járművüket is magukkal hozták. Az autók iránt érdeklődő tinédzsereknek mindenképpen érdemes felkeresni a szívükhöz közel eső egyetemeket vagy főiskolákat, kérdezzenek bátran a hallgatóktól arról, hogy mi várható az adott intézményben, ha ott folytatják a tanulmányaikat. Azok pedig, akik közel állnak a pályakezdéshez vigyenek néhány önéletrajzot, beszélgessenek a cégek HR-es munkatársaival. Lehet, hogy épp itt találnak egy jó állásajánlatot, és tudják megalapozni a jövőjüket egy jól menő autóipari vállalatnál.
Hirdetés
A nagyszínpad is színes és érdekes előadásokkal várja az autórajongókat. Ma a tudomány címszó alatt a jelen és a jövő technikai fejlesztéseiről hallhattunk érdekességeket. A holnapi, utolsó napon pedig a karrier témán lesz a hangsúly. Azok is mindenképpen látogassanak ki, akik egy kicsit mélyebben érdeklődnek az autók technikai részletei iránt, hiszen olyan dolgokat csodálhatnak meg, amit egy mai, hétköznapi autóban esélytelen. Fokozatmentes automataváltó 1:1-es méretarányban, elmetszve. Audi S5 motorblokk. Fémalkatrészeket készítő CNC munkagépek működés közben. Autógyárakban használatos összeszerelő robotok. A felsorolás végtelenül folytatható lenne. A kiállítás további képei a lenti galériában tekinthetők meg.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Hozzászólások

 • 2017.10.29. at 00:41
  Permalink

  Aranyos lehet sztem onnan ugy kellene kizavarni engem.
  Foleg a Modulo e-busz erdekelne,amig lathato.
  Szerintem az is az Ikarus sorsara jut…
  Barcsak ne legyen ugy.

Vélemény, hozzászólás?