Az Aston Martin nem viccel: 1000 lóerős lesz a RapidE

Az Aston Martin 1000 lóerős csúcsváltozatot ígér a RapidE-ből

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Az Aston Martin rákontráz korábbi ígéretére. 800 lóerős helyett kereken 1000 lóerős lesz a Rapid legerősebb, villanyhajtású változata.


Az Aston Martin bemutatta a Rapid elektromos változatát, ami stílusosan a RapidE nevet kapta, jelezve, hogy villany hajtja. Ez a koncepció 550 lóerős teljesítményű, de már most egy még erősebb változaton dolgoznak, ami nemhogy 800, de 1000 lóerős lehet. A belsős információk szerint az über-változat összkerékhajtású lesz, ami ekkora teljesítmény mellett már több mint szükséges. Az Aston a szériaváltozat bemutatását nem hozta előbbre, a cél a 2017-es start, és bármennyire meglepő, az elsődleges piacnak Kínát határozták meg. A fejlesztést közösen végezték a Williams Advanced Engineeringgel, a pénzügyi hátteret meg a sanghaji székhelyű ChinaEquity biztosította.
Hirdetés


Az 1000 lóerős változat már most ellopta a showt a sima RapidEtől. Annak mind a négy kerekére fog jutni egy elektromos hajtómotor, míg az 550 lóerős csak hátul kapar. Hogy az autó amúgy jó vezethetőségén ne rontsanak drámaian, az akkumulátorokat igyekeztek a kocsi váza mentén a flaszterhez a legközelebb elhelyezni. A csúcsváltozatban előreláthatólag a vezérlés a kanyarban is segíteni fog a nyomatékvektor szabályozással, így a hatalmas erő mellett a kanyarképesség is a helyén lesz. A RapidE alapára 200 ezer font, azaz jó 85 millió forint lesz és évi 400 példányt szeretnének belőle eladni.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?