Hirdetés

Az egyik üzemanyag ára nő, a másiké csökken

Ellentétesen változnak az üzemanyagárak

Bár árcsökkenés és áremelés is jut e hét szerdára, utóbbi jelentősebb lesz a töltőállomásokon.

Szerdán többel nő a gázolaj ára, mint amennyivel csökken a benziné

Múlt héten azonos mértékben, de ellentétesen változtak az üzemanyagárak. Szerdán 2 forinttal drágult a gázolaj, majd pénteken ugyanennyivel csökkent a benzin ára. A holtankoljak.hu információi szerint e héten is a benzinesek örülhetnek: értesülésük szerint szerdán a MOL újabb 2 forinttal mérsékli a benzin árát, ugyanakkor 3 forinttal emeli a gázolajét.

Hirdetés

Nő tehát a két üzemanyagfajta közötti árkülönbség, szerdán a 95-ös benziné literenkénti 349 forintra csökken, míg a gázolajé 356 forintra nő. A 7 forintos különbség még mindig olyan mértékű, hogy az egyes töltőállomások között tapasztalható, a különféle üzemanyagokat eltérően érintő árszórás felboríthatja az ársorrendet. Jellemzőbb persze, hogy az olcsóbb benzin árát “akciózzák az átlagár alá, a gázolajat pedig középár felett adják. Tankoláskor tehát a mikornál fontosabb a hol, utóbbi kapcsán pedig az általunk töltött üzemanyag árát érdemes ellenőrizni.

Hirdetés

Hozzászólások

  • 2017.10.27. at 14:34
    Permalink

    egyébként tudja valaki, h mi az istenért változik most már ennyire gyakran a benzinár?????? régebben jó, ha változott 1 évben párszor..most meg hetente a q. anyjukat már. jövőre már naponta fog majd? aztán már nem is lesz kiírva, majd pörgetsz egy szerencskereket a shoppba és lesz rajta, sok,nagyonsok,qvasok / liter.

Vélemény, hozzászólás?