Az első képek a következő Jaguar XJ-ről

A következő generációs Jaguar XJ limuzin egyik korai tesztpéldányát fotózták le

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

A tavalyi leállás után új formában tér vissza a britek limuzinja, ami elektromos és belsőégésű hajtást is kaphat.

A mai, SUV-kkal telített piacon csak a leghatékonyabban működő autógyártók engedhetik meg maguknak, hogy speciális, kis volumenű szegmensekben képviseltessék magukat. A többek között a Brexit miatt is nehéz helyzetben lévő brit autóiparra ez különösen igaz, így nem volt meglepő, amikor tavaly az öregedő XJ limuzint közvetlen utód nélkül vezette ki a piacról a Jaguar. Egy prémium gyártónak azonban szüksége van prémium zászlóshajóra, különben hiteltelen lenne a márka, ezért is fektetnek nagy hangsúlyt például a németek a limuzinjaik fejlesztésére annak ellenére, hogy eladásaiknak mindössze egy kis részét képezik az olyan modellek, mint a 7-es BMW, az A8-as Audi vagy az S-osztályos Mercedes-Benz. A nemrég (már másodjára) felfrissített F-Type[/url] a Jaguar sportos vonalát erősíti, azonban szükség van egy luxusautóra is, amit még tavaly meg is erősített a márka a 2020-ban visszatérő XJ bejelentésével.
Hirdetés
Egy korai tesztpéldányt fotóztak le nemrég, ami bizonyítja, valóban készül az új XJ. Sajnos egyelőre nem sokat tudunk kivenni az álcázott autó külső dizájnjából, ez valószínűleg egy módosított XF karosszéria lehet, a hátsó lámpák például egy az egyben a közepes méretű szedántól származnak. Ugyanakkor másak az oldalküszöbök és az első fényszórók is különböznek az XF-éitől, emellett a teljes frontrész erős álcázása is arra enged következtetni, hogy ez az új XJ. A Jaguar tavaly azt nyilatkozta, elektromos modellként fog visszatérni a limuzin, viszont egyes források szerint belsőégésű motorokkal is elérhető lesz az autó, mert az alapjául szolgáló platform mindkét hajtásrendszer befogadására képes. Egy elektromos limuzin egyedülálló ajánlat lenne a piacon: a Tesla Model S nem képvisel luxusminőséget, a németek nem kínálnak elektromos verziót limuzinjaikból, így akkumulátoros luxusautó csak a Jaguar XJ lehetne, megelőzve a később érkező Aston Martin Lagondát is. A Jaguar-Land-Rover-csoport egyébként egy új technológián is dolgozik, ami az ülésbe épített motorok segítségével úgy stimulálja az utas izmait, hogy ezáltal a séta érzését kelti. Elmondásuk szerint ez segíthet azon panaszok kezelésében, amelyek abból származnak, hogy sok időt töltünk ülve. Amennyiben még idén megérik a technológia a sorozatgyártásra, akár az új XJ-be is bekerülhet, ami illene az autó prémium karakteréhez. Ugyanakkor a Jaguar volt formatervezője hangsúlyozta, ezt az autót vezetni is akarják majd tulajdonosaik, így a Jaguarhoz hűen sportos vonásokra is számíthatunk.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?