Az Erő világos és sötét oldalának is van saját ID. BUZZ kiadása

Obi-Wan Kenobi a személyszállító Volkswagen ID. BUZZ-t kapja, Darth Vader a furgont választotta

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Ewan McGregor, a Volkswagen márkanagykövete mellett mutatkozott be két különleges, a Csillagok háborúja ihlette ID. Buzz.

A Csillagok háborúja tele van űrcsatákkal és űrhajókkal, de az univerzum lakóinak élete nem csak ebből áll. A Tattooine-on és a Halálcsillagon is szükség lehet olyan egyszerű, de hasznos járművekre, mint a Volkswagen ID. BUZZ. Valószínűleg ezzel a gondolattal játszhattak el az Obi-Wan Kenobi sorozat munkatársai és a velük együttműködésben dolgozó Volkswagen tervezők, akik megálmodtak két koncepciót - egyet az Erő világos, egyet pedig a sötét oldala számára. A két oldalon belül egészen konkrétan személyekhez is kötötték a különleges BUZZ-okat, a világosat például Obi-Wan Kenobi személyes kisbuszának szánták. Az ikonikus ruháját a villanybusz karosszériájának alsó, világosbarna része idézi meg, ennek világoskék árnyalatok adnak kontrasztot. Ilyen színűek például az első fényszórók és az azokból kiinduló, az autót körbefutó dekorcsík, illetve az összes ablak is. Ezzel természetesen Obi-Wan kék fénykardját igyekeztek szimbolizálni. Az oldalablakokon és a 21 colos felnik közepén a lázadók szimbóluma díszeleg, itt már diszkrét rézvörös részletek is megjelennek. Látványos még a karosszéria felső része is, ami színtiszta króm, ezt állítólag az űrhajók stílusa inspirálta.
Hirdetés
A sötét oldal BUZZ-za valóban sötét, kifejezetten Darth Vader igényeire szabták, ami - ezek szerint - főként áruszállítást jelent, ez ugyanis a haszongépjármű változatra épül. Ha belegondolunk, ez logikus, Darth Vader nem különösebben szociális természetű, valószínűleg inkább fegyvereket vinne magával, mint barátokat. A teljesen fekete karosszérián fényes és matt felületek váltakoznak, mindezeket a vörös árnyalatok ellensúlyozzák, természetesen a Sötét nagyúr fénykardjának mintájára. Obi-Wan modelljéhez hasonlóan itt is a fényszórók és az azokból kiinduló dekorcsík kapta meg ezt a kontrasztot nyújtó színt, de fenyegetően hat a piros az oldalablakokon és a felniken is. Ahol a világos ID. BUZZ-on a lázadók jelképei voltak, ott a Birodalom szimbólumát viseli magán Darth Vader saját villanyfurgonja. A két különleges ID. BUZZ Ewan McGregor, az Obi-Want játszó színész és Volkswagen márkanagykövet társaságában mutatkoztak be Kaliforniában, de a május 27-én a Disney+-on induló sorozatban az Anakin Skywalkert játszó Hayden Christensen is visszatér. Bizonyára a két ID. BUZZ nem fog feltűnni az epizódokban, de a Volkswagen ezzel is megmutatta, milyen sokoldalú legendás kisbuszának újkori, elektromos utódja.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?