Az ötajtóssal jön a négyajtós Chevrolet Aveo is

Itt a Chevrolet Aveo négyajtósa

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Ötajtósként ősszel a Párizsi Autószalonon már láthattuk az új Chevrolet Aveót, most itt a négyajtós is, ami várhatóan tavaszra ér Európába.


Az ősszel a Párizsi Autószalonon bemutatkozott új Aveo négyajtósa az év első és Észak-Amerika legnagyobb autószalonján, azaz a Detroiti Autószalonon mutatkozik be, de a Chevrolet már néhány órával a nyitás előtt megjelentette az Amerikában Sonic, Európában a már megszokott Aveo néven megjelenő négyajtós fotóit és főbb paramétereit. Az orr a tavaly megismert ötajtóséval egyező, erősen mitsubishis, az oldalvonalak és főként a far formája az egy kategóriával nagyobb, azaz alsó-középkategóriás Cruze-ra emlékeztető. A Cruze-örökség az utastérben is megfigyelhető, az anyagok az ott megismert, a korábbi Aveóénál jóval kifinomultabb szintet ígérnek és a műszerpult vonalvezetése is onnan ismerős, a műszerblokk viszont a Sparkból elcsenten motorkerékpáros. Az Aveo motorpalettája az Egyesült Államokban két meglehetősen hasonló teljesítményű benzinest ígér. A szívó benzines 1,8 literes 135 lóerő teljesítményű, nyomatéka 168 Newtonméter, alapáron 5 fokozatú kézi váltós, felárért 6 fokozatú automatával is társítható. Az Opel Astrából ismert, 1,4 literes, 138 lóerős, 200 Newtonméteres turbós benzineshez mindenképp 6 fokozatú kézi váltó jár. Az Aveo európai változata várhatóan a március elején nyíló Genfi Autószalonon mutatkozik majd be, az öreg kontinensen az 1,8 literes motor helyett várhatóan jóval kisebb, akár 1,2 literes benzines lesz az alapverzió.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?