Az utolsó 1,8-as európai Lotusok

Négy másodperc alatt 100-ra: Lotus RGB Special Edition

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Különleges kiadású Elise és Exige modellekkel tiszteleg a Lotus a 44 év szolgálat után visszavonult igazgatója, Roger Becker előtt.

Idén januárban vonult vissza Roger Becker (RGB) a Lotus igazgatója, miután 44 éven keresztül szolgálta a márkát. A Lotus rajongók körében elismert szakember előtt szeretett volna a gyár tisztelegni egy különleges szériával.
Mivel a Toyota által szállított 1,8-as, feltöltős motorokat jövőre az Euro 5-ös szabályok szerint már nem forgalmazhatják Európában, ez egy jó alkalmat jelentett a Lotusnak, hogy az utolsó ilyen darabokat arról a vezetőről nevezzék el, aki jelentős szerepet játszott mindkét modell kifejlesztésében és piacra vezetésében.
„Nagy megtiszteltetés számomra, hogy két különleges kiadású Lotust is rólam neveztek el” – mondta Roger Becker. „Annál is inkább, mert így a kedvenc specifikációmat tudom kínálni a vásárlóinknak.”

Az Elise SC és az Exige S RGB Special Editon is négyféle színben – aspenfehér, csillagfényfekete, napsárga és karbonszürke – lesz kapható szeptembertől. Mindegyik modell belül kap egy sorszámozott táblát, kívül pedig Roger Becker aláírása teszi majd különlegessé az autókat.

Az Elise SC RGB 1,8-as feltöltős motorja 217 LE-t teljesít és 4,3 másodperc alatt gyorsítja az autót nulláról százra, míg az Exige S RGB motorja 257 LE-s, a gyorsulása pedig kerek négy másodperc.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?