Beerősít az Alpine, még több autót gyárt

Nem tud elég kocsit gyártani az Alpine

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Még a limitált darabszámban elérhető első adagos autók sem készültek el, mégis növelik a gyártási kapacitást, mert rohamosan szaporodnak a megrendelések az A110 kapcsán.


Tavaly tért vissza a legendás Alpine sportautómárka, a Renault szárnyai alatt meg is érkezett az első modell, az A110. Első körben egy 1995 darabos szériát készültek piacra dobni, ám azt az első pár napon belül mind lefoglalták. Még mindig csak az első szériás autókat gyártják, jelenleg 1200 kész autónál járnak, de már most növelni kell a gyártási kapacitást.
Hirdetés

Az első 1995 darabon túl több mint 5000 megrendelés érkezett az Alpine A110-re. Hogy ne kelljen túl sokat várni az autókra, napi 15-ről 20 példányra emelik a gyártást. Az Alpine A110 sportautó iránti érdeklődést a Top Gear forgatásán leégett előszériás példány sem törte meg. Az 1,8 literes, 247 lóerős turbós benzinmotorral hajtott középmotoros sportkocsiért 2000 eurós letétet rakhatnak le azok, akik egyáltalán rajta akarnak lenni az előrendelési listán, és ez még nem a foglalás összege. Az A110 csupán 1040 kilogrammot nyom, a Renault Sport által fejlesztett turbómotorral 4,5 másodperc alatt éri el a 100 km/h-t.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?