Begyűrűzik az olajár esése a hazai kutakra is

A koronavírus az olaj árát sem kímélte - jelentősen csökken a benzin és a gázolaj ára is

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Ahogyan az várható volt, jelentős üzemanyagár-csökkenéssel kezdődik a március.


Kínában a koronavírus következtében bevezetett karanténokkal jelentősen lecsökkent a közlekedési igény, így az üzemanyagfogyasztás is, ezt pedig azonnal beárazta a piac, esett a kőolaj ára. Mindezt a gazdaság lassulása még tovább fokozhatja - erről részletesen is írtunk tegnap.
Hirdetés
Nem kellett sokat várni arra, hogy a hazai töltőállomásokat is elérje az olcsóbb olaj, miután múlt hét pénteken 2-2 forinttal csökkent a benzin és a gázolaj ára, e héten egy sokkal érezhetőbb ármérséklés érkezik. A Holtankoljak.hu információi szerint most szerdán 9-9 forinttal esnek a hazai árak. A 95-ös benzin ezáltal átlagosan 374, a gázolaj 384 forintos literáron lesz tankolható.
Marad természetesen az egyes töltőállomások közötti jelentős, akár literenkénti 40-50 forintos árszórás, azaz még most is fontosabb a tankolás helyére, mint idejére figyelni. Azonban adott kút és 50 literes tankolás esetén mindkét üzemanyagfajtánál 450 forint, azaz több mint egy liternyi üzemanyag ára maradhat a zsebünkben, ha tudunk várni szerdáig a tankolással.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?