Bemutatkozott a Mazda CX-3

Amerikából jön, már debütált a Mazda CX-3

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

A Mazda a Los Angeles-i Autószalon első, szakmai napját megelőző, zártkörű rendezvényén leplezte le a vadonatúj Mazda CX-3-at.


Az előrejelzéseknek megfelelően a Los Angeles-i Autószalonon debütál a vadonatúj Mazda CX-3 a CX-5 és a Mazda6 frissítése társaságában. A vadonatúj kompakt méretű szabadidő-autó az ötödik a Mazda SKYACTIV technikákat bevető és a ’KODO – a mozgás lelke’ dizájn-irányzat által formált modelljeinek sorában. A globális bevezetés következő lépése a piacra lépés, melyre elsőként Japánban, 2015 tavaszán kerül sor. A CX-3 B-szegmensű SUV, azaz az új Mazda2 kínálatát hivatott kiterjeszteni.
A CX-3 Európába is megérkezik jövő év első felében, itt a 2,0 literes SKYACTIV-G benzinessel (két teljesítményszinten, várhatóan 120 és 165 lóerősen), illetve az 1,5 literes SKYACTIV-D dízelmotorral lesz elérhető. A váltók alapáron hatfokozatú manuálisak, a kínálatban szintén "hatos" automata váltó, a fronthajtáson túl kérhető automatikus összkerékhajtás is lesz. A Mazda a CX-3-ba is beépíti a továbbfejlesztett i-ACTIVSENSE aktív biztonsági rendszereket (holttérfigyelő, távolságtartós tempomat, ráfutásvédelem, sávelhagyásra figyelmeztetés, automata reflektor), illetve a CX-3 is az ultrakönnyű és mégis merev SKYACTIV-karosszériával készül. Ebben a modellben is megtalálható lesz a Mazda legújabb szórakoztató-elektronikai rendszere, az MZD-Connect.
Hirdetés

A november 21-30. között látogatható Los Angeles-i Autószalonon a CX-3 és a frissített CX-5, illetve Mazda6 mellett a szintén új, negyedik generációs MX-5 is látható lesz, az új Mazda2 azonban nem, az Amerikának kicsi lenne. Genfben azonban jövő tavasszal az összes - már ismert - Mazda-újdonság is felsorakozik majd, és persze még újabb modellt is várhatunk.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?