Bertonétól kapott kombiputtonyt az Aston Martin Rapide

Tanulmányként jön Genfbe az Aston Martin olasz tervezésű új kombija

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Tulajdonképpen a 2004-es, akkor Vanquish-alapú Jet 2 Conceptet értelmezték újra a Rapide alapján. Igen jól néz ki.


Jövő héten a Genfi Autószalonon debütál a négyajtós Aston Martin Rapide kombiváltozata: a Bertone által fejlesztett és épített Jet 2+2 egyelőre csak prototípus, de a kategória jelenlegi népszerűségének tudatában egyáltalán nem lenne meglepő, ha az Aston Martin, akár csak limitált darabszámban, piacra dobná az új verziót.
Hirdetés

Az olaszok már 2004-ben is prezentáltak egy hasonló tanulmányt, de az akkori Vanquishre épülő Jet 2 végül megmaradt prototípusnak, a mostani irányzatok alapján azonban abszolút lenne létjogosultsága ennek a sportos kombinak. A farrészt leszámítva a Bertone Jet 2+2 méreteit és műszaki jellemzőit tekintve megegyezik az alap Rapide-dal, legerősebb vizuális részletei az előrehajló C-oszlopok, valamint a hátsó világítótesteket összekötő LED-sor.
Utasterében 4 kényelmes kagylóülést helyeztek el, az emelt tetővonal pedig a hátsó sorban is nagyobb fejteret biztosít, a hátsó ülések síkba döntésével pedig megnövelhető a raktér befogadóképessége. A Bertone alumínium, fabetétek és kéttónusú bőrkárpitozás alkalmazásával varázsolta még egyedibbé a belteret.

Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?