Betegség: így lesz kábelcsévélő az ötös BMW-ből

Egyedi funkció az ötös BMW-től

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Időnként újabb és újabb bizonyítéka születik annak, hogy sem az emberi kreativitás, sem a lustaság nem ismer határokat, így jöhetett létre a kábelcsévélő funkciós ötös BMW.

Vélhetően e videó láttán nem csapnak homlokukra a müncheni BMW főhadiszállás mérnökei, hogy ez a reklámfogás eddig miért nem jutott eszükbe a hátsókerékhajtás előnyeinek méltatására. A mutatvány azonban igencsak szórakoztató, ahogyan az orosz srácok egy E34-es gyári kóddal futott 5-ös BMW-t vetnek be a vélhetően több száz méternyi, talán sárkányreptető-kötél felcsévéléséhez.
Az elv pofonegyszerű: a hátsókerékhajtás előnyeként nem mozdul el oldalirányba a hajtott kerék, így könnyű nekifeszíteni a kábelcsévélő oldalsó peremét, amit a gumiabroncs forgat. Mivel a srácok a Bimmernek csak az egyik oldalát emelték fel, a mutatvány közben erősen kopik a differenciálmű, persze ez nyilván Mac Gyvert sem zavarta volna, hiszen az adott cél, azaz a kötél felcsévélése, némi kreativitással pillanatok alatt sikerült.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?