Biciklizünk, biciklizünk? De miért az autópályán?

Kilométereken keresztül tekert a száguldó autók között egy idős bácsi az M2-esen!

Újabb félelmetes videót tett közzé a Magyar Közút, ezúttal egy idős, kerékpáros férfit szúrtak ki a forgalomfigyelő kameráikon. Természetesen olyan helyen, ahol biciklivel még véletlenül sem szabad közlekedni.

Egy idős férfi vélhetően ihletett kapott a Tour de Hongrie-ról vagy a Giro d’Italia-ról, mert bringával hajtott fel az M2-es autóútra, ott a leállósávon egészen az M0-s csomópontig tekert, ahol a kihajtóágon, a kocsik mellett továbbment - írja a Magyar Közút az Instagram oldalán, a mellékelt videó leírásában. Ekkor a közutasok már kiszúrták a bácsit, így az útellenőrük a Dunakeszi csomópontnál el is csípte a kerékpárost és meg is állította. Nem sokkal később az autópályarendőrség is a helyszínre ért. A kerékpárt berakták az útellenőri autóba, majd a közeli Dunakeszi mérnökségre szállították a férfit, ahol

elbeszélgettek vele a veszélyes mutatványról, majd helyszíni bírságot is kapott.

A KRESZ szerint gyorsforgalmi úton tilos kerékpározni, még a leállósávon is! Nem veszélytelen ez, hiszen a statisztikák alapján még ott is csak néhány perc telik el átlagosan, míg egy baleset bekövetkezhet, arról nem is beszélve, hogy egy kihajtóágon közvetlenül az autósok mellett tekerni az emelkedőn szintén komoly kockázatot jelent. Még véletlenül se kövessétek a példáját, illetve ha autósként ilyet láttok, jelezzétek a közút kezelőjének vagy a rendőrségnek, hogy minél előbb biztonságba kerüljön a kerékpáros. Fontos viszont, hogy ezt szabályosan tegyétek, még véletlenül se álljatok le a helyszínen vitatkozni vele, mert ezzel csak további veszélyes helyzeteket teremtetek. Alább látható a videó, amelyen a forgalomfigyelő kamerák kilométereken át kísérik a kerékpáros útját.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?