British Racing Green – másképpen

Zöld utat kapott a speciális Jaguar

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Nem áll le a Jaguar gépezete, az XF és a vadonatúj XJ limuzin után gyártásba kerül a tavaly Goodwoodban bemutatott, sportos erényeket villogtató koncepcióautó.


Tavaly, a tradicionális Goodwood Festival of Speed rendezvényen mutatkozott be a Jaguar XKR Goodwood Special, akkor még tanulmány formájában, ám a legfrissebb információk szerint a hagyományos sötétzöld helyett rikító neonzöldre festett kupé hamarosan megvásárolható lesz. Az XKR technikájára épülő, erősebb és gyorsabb változattal kapcsolatban maga a Jaguar ügyvezető igazgatója, Mike O’Driscoll nyilatkozott, megemlítvén, hogy a kocsi 7 perc 58 másodperces időt futott a Nürburgring hosszú körén, ami, ha nem is a legjobb, de mindenképpen elismerésre méltó eredmény. A műszaki adatokkal kapcsolatban biztos alapot jelent az új 5.0 literes, kompresszoros, V8-as benzinmotor, amely 530 lóerejével és 699 Nm maximális forgatónyomatékával túlszárnyalja a széria XKR képességeit, és ez a menetteljesítményekre is vonatkozik. Az XKR Goodwood Special végsebességét 300 km/órában korlátozták, és nagy valószínűséggel a 0-100-ig tartó gyorsulás is jobb, mint a normál XKR 4,8 másodperce, de erről még nincs közzétett pontos adat. Az autó szériafelszereltségének része lesz a 21 colos könnyűfém felni, a sportfelfüggesztés, valamint a módosított, négy csőben végződő kipufogórendszer.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?