Búcsút inthetnek az autók a Lánchídnak?

Hamarosan újra át lehet kelni a Lánchídon, de nem mindenkinek!

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

December közepétől már átmehetnek néhányan a Lánchídon. Pontosabban mindenki, aki buszra száll, taxiba ül, vagy átgurul bringán.

December közepétől szabad a Lánchíd a buszok, a taxik és a kerékpárosok számára, a végleges forgalmi rendről viszont csak a jövő nyáron születhet majd meg a döntés a fővárosiak bevonásával - közölte Karácsony Gergely főpolgármester pénteken a Facebook-oldalán. Mint írta, az eredeti ütemtervnek megfelelően és költségkereten belül halad a Lánchíd felújítása. A múlt hétvégi próbaterhelés is sikeresnek bizonyult, a felújítás első nagy egysége, a híd útpályájának megújítása néhány héten belül befejeződhet, ezért meghozták a híd jövőjével kapcsolatos első döntést. "Azt a döntést hoztuk, hogy december közepétől az elkészült útpályát a BKK-buszok, a taxik és a kerékpárosok vehetik birtokba" - közölte a főpolgármester. Hozzátette még, hogy a felújítás következő üteme a gyalogosok által használható szakaszok megújítása, ezért a gyalogosok csak a felújítás következő szakaszának lezárta után vehetik újra birtokba a hidat, várhatóan 2023 őszén.
Hirdetés
Karácsony Gergely azt írta, hogy növelik a hídon közlekedő buszok számát, új járatot is indítanak, éppen azért, hogy a lehető legnagyobb mértékben kihasználják a szabad utat a Lánchídon. A híd végleges forgalmi rendjéről pedig 2023 nyarán kell dönteni, és a főpolgármester úgy tartja helyesnek, ha erről kikérik a budapestiek véleményét is. Így a fővárosiak megalapozottan, bő féléves tesztidőszak után dönthetnek arról, mi legyen a Lánchíd végleges funkciója a jövőben. Magyarán megmaradjon-e az autós forgalom a hídon, vagy a jövőben is csak a buszok, taxik, kerékpárosok és gyalogosok használhassák. Forrás: MTI
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?