Budapesten a világ első autója!

Mercedes-Benz Classic Csillagtúra

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

A világ első autóját, és további 70 autótörténeti ritkaságot tekinthetnek meg május 20-án este, és május 21-én délelőtt azok az érdeklődők, akik kilátogatnak a budapesti Roosevelt térre.


Carl Benz 125 évvel ezelőtt, 1886-ban szabadalmaztatta a világ első motoros, háromkerekű járművét, a Benz Patentwagent, valamennyi mai autó ősét. Ezzel kapcsolatban az autózás 125. jubileumának állít emléket a VI. Mercedes-Benz Classic Csillagtúra, ahol a Benz Patentwagen korhű mása fogadja majd, és indítja a mezőny mintegy 70, eredeti állapotában megőrzött veterán autócsodáját. A Csillagtúra mezőnyében számos olyan ritkaság is megtalálható, amelyek méltó módon követik Benz úr masináját az autózás meghatározó mérföldköveiként: ilyen például a legendás, sirályszárnyas Mercedes-Benz 300 SL.

A VI. Mercedes-Benz Classic Csillagtúrán kizárólag 1980. december 31. előtt gyártott, klasszikusnak besorolt „csillagos”, azaz Mercedes-Benz gyártmányú járművek vehetnek részt. A mezőny 2011. május 20-án, pénteken este fél 9-től érkezik a budapesti Roosevelt térre, majd május 21-én, pénteken délelőtt fél 10-től rajtol, hogy délután célba érkezzen a kecskeméti főtérre. A Mercedes-Benz Classic Csillagtúra a hazai veteránautós élet egyik leglátványosabb, legszínvonalasabb rendezvénye, a gondosan karbantartott, csillogó autók elvarázsolnak kicsiket és nagyokat, nőket és férfiakat egyaránt. A Mercedes-Benz Classic Csillagtúra kitűnő hétvégi programnak bizonyulhat az egész család számára.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?