Budapesten készült az új Opel Corsa reklámfilmje (is)

Az Opel nagyon rákapott hazánkra a reklámforgatásoknál

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Immár az negyedik Opel reklámfilm készült hazánkban nemrégiben, a főszereplő ezúttal az új Corsa volt.


A péntekre eső szeptember 13-án tartottunk épp Váci úti irodánk felé a belvárosból Hamvas Tomival, amikor a Nyugatinál egy új Opel Corsára lettünk figyelmesek. Nem lepődtünk meg, hiszen az Opel már korábban is forgatott reklámot hazánkban, s a főváros egyéb filmes produkciókhoz is igencsak kedvelt. Néhány napja aztán a témáról szóló sajtóközlemény is befutott. Míg a hazánkba november környékén érkező Corsa épp közönségpremierjét tartotta a Frankfurti Autószalonon, az Opel központi marketinges csapata a magyar fővárosban forgatta az Opel Corsa reklámfilmjét. Ennek kapcsán érkezett egy piros „GS line” benzines Corsa és egy narancssárga elektromos Corsa. A két autóhoz, két történetet, két külön reklámfilmet forgattak, de mindkettőhöz Budapesten készültek a dinamikus felvételek. A pénteki előkészületek után az azt követő hétvégén.
Ez a valóságban úgy nézett ki, hogy az üres Alkotmány utca elejére beállt valamelyik Corsa, elé a darus kamerával felszerelt különleges stábautó, majd közel padlógázzal nekilódult a „szerelvény” és nyomták az utca végéig. Majd ugyanez történt újra, meg újra úgy, hogy közben a kamera más és más szögből vette az autót.
Ez már a negyedik Opel reklámfilm, ami részben vagy egészben Budapesten készült. Az Opel központjából érkezett marketingszakértő elmondta, hogy a magyar főváros kiváló lehetőségeket ad egy ilyen forgatáshoz, megvan a műszaki és szakmai infrastruktúra is, és

ami jó egy hollywood-i produkció forgatásához, az természetesen jó egy profi reklámfilmhez is.

Hirdetés

A műszaki felszereltség egyetlen – igaz nagyon különleges – darabja érkezett külföldről, ez a „Russian Arm”, a matt feketére matricázott darus kamerával szerelt stábautó, amelyben menet közben egyszerre négyen dolgoznak a felvételeken. A „Russian Arm” név onnan jön, hogy a rendszert egy orosz mérnök fejlesztette ki és az egész világon alig pár tucat létezik belőle. Az autóban külön helyet foglal el az operatőr, aki a kamerát kezeli, mellette a hátsó ülésen egy kolléga, aki a daru mozgatását irányítja, a csomagtartóban kialakított helyet pedig a fókuszért, a kép élességéért felelős szakember foglalja el.
A Corsa és a Corsa-e reklámjával majd csak novembertől találkozhatunk, a történetekről, a részletekről most még semmit nem árultak el, de ha valaki jól odafigyel majd a mozira, felismerhet egy-két budapesti utcarészletet. Az Alkotmány utca mellett felvételek készültek többek között a Megyeri hídon, a pesti alsó rakparton és persze a Nyugati Pályaudvar előtt is, ahol magunk is láttuk a piros Corsát.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?