Citroënes sikereket hozott a WTCC nürburgringi hétvégéje

Michelisz autója előbb kisebb, majd végzetes sérüléseket kapott Németországban

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Már szombaton megvolt a WTCC németországi futamnapja, az itthon rajt-cél győzelmet hozó Michelisz Norbi két balesetben is részes volt.

Michelisz Norbi a pénteki időmérőn negyedik lett, így az első nürburgringi futamon a negyedik helyről indulhatott. Nem volt szerencsés számára a start. Jól kapta el a rajtot, ám balról próbálta megelőzni a megint beragadt Valentet, aki mikor ezt észrevette, ráhúzta a Chevyjét Norbira, ütköztek, de ezzel egy időben engedett utat Mullernek, aki így feljött a harmadik helyre. A magyar versenyző ügyesen jött ki a csatából, de megsérült az autója és a negyedik helyen, immár elállítódott kormányközéppel folytatta a versenyzést.
A hosszú pályán mindössze három kört ment a mezőny, a López, Loeb, Muller, Michelisz sorrend gyakorlatilag végig állandó volt, izgalmat hozott, hogy Ma Qing Hua az utolsó két méteren megelőzte Tarquinit.
Hirdetés

A második, fordított rajtsorrendes futamon Michelisz Norbinak a hetedik helyről startolva eleve rosszabb esélyei voltak, ám azt is keresztülhúzta, hogy Norbi autója már a rajtnál olyan sérülést kapott egy hátulról érkező ütközésben, hogy fel kellett adja a futamot, melynek győztes pozícióját Yvan Muller tudta megszerezni. A második López mellé ezúttal a gyári hondás Monteiro is felfért, csapattársa, Tarquinni negyedik, Loeb ötödik lett. A bajnokságot mind nagyobb fölénnyel vezeti López és a Citroën. Folytatás három hét múlva Oroszországban.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?