CNG autóbuszok álltak szolgálatba Miskolcon, rögtön 75 darab

Gázüzemű autóbuszokat vásárolt Miskolc

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Alacsonypadlós, utas- és környezetbarát, gázüzemű MAN autóbuszokkal bővült Miskolc tömegközlekedési flottája. Ráadásul mind vadonatúj.


Hetvenöt új, környezetbarát, CNG üzemű, ráadásul alacsonypadlós, MAN autóbusz áll menetrendszerinti forgalomba péntek estétől Miskolcon - jelentették be a városban a közösségi közlekedés megújulására rendezett önkormányzati, szakmai konferencián, amelynek keretében átadták a járművek CNG töltőállomásait is.
Hirdetés
A CNG üzemű, sűrített földgázzal hajtott buszok forgalomba állításával a borsodi megyeszékhelyen már nagyrészt csak alacsonypadlós, klimatizált buszok járnak, amelyek az Euro 6-os környezetvédelmi követelményeknek is megfelelnek.
A miskolci CNG buszflotta 40 szóló és 35 csuklós járműből áll, utóbbit 2015-ben az év autóbuszává választották. A szóló buszon 31 ülő- és 54 állóhely, a csuklós változaton 42 ülő- és 113 állóhely van, emellett babakocsi szállítására és kerekesszékkel közlekedők részére is külön helyet biztosítottak.
Az autóbuszok 9,2 milliárd forintba kerültek, ebből 1,8 milliárd forint volt az állami támogatás, a fennmaradó részt kedvező lízingkonstrukcióval fedezi a város.
Forrás, fotók: MTI
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?