Corvette C7 – ahogyan Amerika látni szeretné

Fotón, de egyelőre csak spekulációként a hetedik generációs Corvette

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Noha jövő héten debütálhat a Corvette C7, formáját még mindig hétpecsétes titokként őrzi a GM. Olyan fotók persze már bőven születtek, amelyek azt mutatják: milyennek képzelik a rajongók a legfrissebb kiadást.

Kémfotókon, skicceken és elképzelt, de nem gyári dizájnterveken többször feltűnt már a Corvette C7, ám gyári fotó annak ellenére sincs róla, hogy a hírek szerint egy hét múlva, január 13-án, a Detroiti Autószalon előestéjén debütál majd.
Hirdetés
Cikkünk illusztrációja ezúttal a Car and Driver magazin által publikált kép, azaz az amerikai zsurnaliszták elképzelése a Corvette legfrissebb kiadásáról. A várakozás nem véletlenül nagy, komoly technológiai előrelépést jelent majd az új, továbbra is 6,2 literes, V8-as motor, mely immár közvetlen befecskendezésű, 450 lóerős és 609 Newtonméter nyomatékkal bír, így az eddigi 4,4 másodpercesnél 10 százalékkal jobb, kereken 4 másodperces 100 km/órára gyorsulást ígér, közben ráadásul fogyasztása is apadt, s vegyes üzemben immár akár 9 liternyi benzin is elég lehet neki 100 kilométerre. A szívó V8 mellé ráadásul dupla turbós, még takarékosabb V6-ost is rebesgetnek, bár azon egység nem valószínű, hogy már idén januárban felbukkanna.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?