Csak a benzin ára emelkedik e hét szerdán

Drágul a benzin, de a gázolaj ára marad a magasabb

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Míg múlt héten a benzin és a gázolaj ára is nőtt, ráadásul két alkalommal és nem is szerény mértékben, e hét szerdára csak a benzin kap áremelést.


Míg az előző héten, a szerdai ünnepnapon és amiatt egy nap csúsztatással, szombaton is 4-4 forinttal drágult a benzin és a gázolaj is, e hét szerdán már csak a benzin kap egy, hangyányit szerényebb, literenkénti 3 forintos áremelést - a Holtankoljak.hu információi szerint.
Hirdetés

A szerdai drágulással a 95-ös literenkénti átlagára 358 forintra emelkedik, míg a gázolajé 366 forint marad. Marad természetesen az egyes töltőállomások között tapasztalható igen jelentős, akár literenkénti 40-50 forintos árkülönbség is, így szokás szerinti tanács, hogy nem csupán a heti árváltozásokra, hanem arra is erősen ajánlott figyelni, hogy a számunkra szükséges hajtóanyagot melyik helyen adják a legolcsóbban. Mármint az útba esők közül, kitérőt tenni ugyanis a legtöbb esetben nem éri meg tenni. Egy autópályáról persze igencsak ajánlott lehet letérni a kedvezőbb árakért, egy teljes tankolás esetén ugyanis simán megtakaríthatunk több mint ezer forintot is a pályás kutak árszintjéhez mérten.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?