Csak a gázolaj drágul, a benzin nem

Drágul a gázolaj, változatlan áron a benzin

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Ahogyan az várható volt, szerdától mintegy 1 százalékkal, 4 forinttal nő a gázolaj ára, a benziné pedig marad a múlt héten megemelt szinten.

[kepallobal=428754]Marad a 396 forintos literenkénti benzinár, a gázolajért azonban szerdától 4 forinttal többet, átlagosan 387 forintot kell fizetni literenként[/kepallobal] Nem nő a benzin, ám 4 forinttal emelkedik a gázolaj ára a hazai töltőállomásokon szerdától - erősítették meg piaci forrásokból a holtankoljak.hu értesülését. Így a benzin átlagos ára 396 forint marad, a gázolajé pedig 387 forintra nő e hét közepétől.
A változás valójában nem meglepetés, ahogyan azt korábban írtuk, a forint gyengülése és a piaci trendek alapján számítani lehetett rá. Szokás szerint jelentős, mintegy 10 százaléknyi, akár 40 forint is lehet az árkülönbség a legolcsóbb és legdrágább kutak között. Két hét alatt így 16 forinttal nőtt a gázolaj ára, és ebben még nincs benne sem az ÁFA, sem pedig a jövedékiadó-emelés, amely októberben és novemberben érzékelteti majd hatását.
A benzin és gázolaj egy lépésben literenként hat forintot fog emelkedni, ha a parlament elfogadja az ÁFA-emeléséről szóló előterjesztést. Mivel azonban a gázolajnál novembertől a jövedéki adó mértéke is emelkedik, ott így már összességében 22 forintos lehet majd literenként az áremelkedés mértéke. Vegyünk tehát érzékeny búcsút a 400 forint alatti üzemanyagáraktól!
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Hozzászólások

 • 2017.10.31. at 10:27
  Permalink

  igazad van, viszont október elejére vissza is ment a 300-as szintre, de a válság addigra, sőt mostanra sem szűnt meg.Nekem az idióta indokaikkal van baj, mert soha nem mondanak igazat 🙂
  Olyanok mint a hitelminősítő intézetek.Milyen jogon sorolják kategóriákba az országokat?Ha ennyire értenek hozzá nem spekulánsoknak kellene mögöttük állni, hanem ha ilyen hozzáértőek hogy megmondják mit kellene tenni miért nem országokat vezetnek?

 • 2017.10.31. at 10:27
  Permalink

  “Székkutason, próbafúrás stb megvolt, van földgáz. Eladták az egészet egy Kanadai cégnek. Csak azt nem értem miért nem éri meg Magyarországnak az ilyen természeti kincseket eladni aztán pedig külföldről megvásárolni. Biztosan sok ment zsebbe a befolyt pénzből…”

  Ilyen és hasonló esetekben nyernek értelmezést Kertész Ákos eltúlzott szavai…

 • 2017.10.31. at 10:27
  Permalink

  ugyan már, ti elhiszitek ezeket az indoklásokat? Forint gyengülése és a piaci trendek változása miatt…
  Namármost mi a piaci trendek változása?
  A forint gyengülése..mivel ugye dollárba jegyzik az árfolyamot tessék már nézni 1 hétre viaaszamenőleg egy árfolyammozgást.Hihetetlen de 214-ről indult múlt héten a forint/dollár árfolyam, ma 213-on áll.Gyengült a forint?Humbug!Amikor beütött a kib@szott válság és a dollár zuhant mint a barom, olyan 229-es szintről vissza 189-re) akkor is csak itt drágult az üzemanyag.Magyarország én így szeretlek 🙂

 • 2017.10.31. at 10:27
  Permalink

  nagyon csúnyát írok most!! mi az annyát csinál a MOL? Az amerikai piacon EGY GALLON(3.6 LITER!!!!!!!!!!!!) 1 dollár 25 cent!!!! namármost mindig a Brent nevű árait veszik figyelembe ami egy amerikai cég! A magyar kőolajnak viszont semmi köze az amerikai zsidókhoz,mivel az utolsó cseppig az oroszoktól jön.

 • 2017.10.31. at 10:27
  Permalink

  A családban volt egy Mercedes 300D ami a másfél tonna és a 6 henger ellenére 8 literrel elment és 620 ezer kilométerrel váltunk meg tőle. Visszasírom azokat az időket amikor még tudtak megbízható autókat gyártani. A mai dieselek sajna tényleg kényesebbek de ez főképp a modern befecskendező rendszerek, adagolók, és az elektronikai túlbonyolítottságnak köszönhető

 • 2017.10.31. at 10:27
  Permalink

  Nem kell szidni a dieseleket. Átlag 30-40%-al nagyobb futásteljesítményt bírnak mint a benzinesek és a fogyasztásuk meg gyakran feleannyi. Persze aki hajtja mint az állat az ne csodálkozzon. Ez a legnagyobb baj, hogy sokan a mai napig nem tudnak normálisan vezetni és karbantartani az autójukat.

 • 2017.10.31. at 10:27
  Permalink

  Aki megrögzött pártfanatikus,annak hiába beszél az ember.Én is szépen állok,életemben először van dízel autóm,és lassan ugyanannyi lesz vele közlekedni,mint a benzinessel.Nem beszélve a dízel motorok rizikójáról.Ez az én formám…

Vélemény, hozzászólás?