Csökken a benzin ára

Csak a benzin ára apad, marad a gázolajé

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Bár a gázolajat is érintő és komolyabb csökkentésre lehetett számítani, szerdán csak a benzin ára és mindössze 2 forinttal apad.


Még egy keveset apadhatnak az üzemanyagárak - írtuk tegnap, hiszen úgy véltük, pontosabban inkább reméltük, hogy a forint dollárhoz viszonyított gyengülése után a nemzetközi áresések újabb 2-3 forintos árcsökkentő hatással lehetnek a hazai üzemanyagárakra.
A benzin esetében szerdától apad is 2 forinttal a nagykereskedelmi ár, így aztán az átlagosan 427-428 forintos szintre csökken, míg a gázolaj marad a múlt hét szerdán 2 forintos mérsékléssel beállított 429-430 forintos szinten. Természetesen átlagár szerint és azzal a nem kevéssé fontos kiegészítéssel, hogy az egyes töltőállomások között literenként akár több mint 30 forintos áreltérések lehetségesek. Az autópályák mentén - azaz a legdrágább helyeken - könnyedén előfordulhatnak 450 forint feletti literárak is. Utóbbiakat átlagár szerint a gázolaj esetében tavaly január végén, a 95-ös kapcsán áprilisban tapasztalhatták az autósok, azaz az üzemanyagok bár nem olcsók, még mindig kedvezőbb áron kaphatók, mint egy évvel ezelőtt, s természetesen sokkal (13%-kal) drágábbak, mint két éve.
Hirdetés
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?