Csökkent a kötelező biztosítások átlagos díja

Vajon trendforduló következik a kötelező biztosítások piacán?

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Érdekes kimutatás érkezett az MNB-től, amely szerint csökkent a kötelező gépjármű-felelősségbiztosítások ára.

Az MNB infografikája szerint az átlagos állománydíj az I. negyedéves 46 ezer forintról 44 ezer forintra csökkent, ami éves szinten 2%-os csökkenés. Főként a budapesti személygépkocsi szerződések 9%-kal alacsonyabb átlagdíja okozta ezt a csökkenést, míg a nem fővárosi szerződések esetében minimálisan emelkedtek, illetve stagnáltak a díjak. Az előző negyedévek kárráfordítás csökkenésével szemben a II. negyedévben már növekedés látszik, így a csökkenő átlagdíjak és a növekvő kárráfordítás miatt a korrigált index csökkent. Azonban trendfordulót kiáltani még korai lenne, ehhez a következő negyedévek adatai is szükségesek.
Hirdetés
Az egyéb járműkategóriákban változatos éves elmozdulás látható. A nehéz pótkocsik és a taxik esetében csökkenés látható az egyedi és a flotta átlagdíjak esetében is, de a vontatók, a motorkerékpárok és a segédmotorkerékpárok díja emelkedett. Viszont, az átlagdíjak változásától akár lényegesen is eltérhetnek az egyes biztosítók ajánlatai, ezért az MNB is azt javasolja, hogy az ügyfelek az évfordulók közeledtével tájékozódjanak az elérhető tarifákról. Forrás: MNB
Hirdetés

Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?