Cudar idők jönnek, az üzemanyagárak is nőnek

Drágább üzemanyagokat hoz a péntek 13-a!

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Az amerikai elnökválasztás nem várt mértékű áremelkedést hozott a kőolaj piacán, ez péntektől a hazai töltőállomásokon is érezhető lesz.

Az elmúlt héten 10% feletti mértékben drágult a Brent típusú kőolaj ára a tőzsdéken, ráadásul a forint is ismét gyengülésnek indult a dollárhoz mérten, ez pedig a hazai üzemanyagárakra is kedvezőtlen hatással van. A Holtankoljak.hu információi szerint pénteken egységes, 4-4 forintos áremelést kap a benzin és a gázolaj is. A hét utolsó munkanapjától, azaz péntek 13-ától a 95-ös benzin átlagára 352, a gázolajé 367 forint lesz. Természetesen marad az egyes töltőállomások közötti jelentős, akár literenkénti 50 forintos árszórás, így továbbra sem elsősorban a tankolás idejére, sokkal inkább a helyére érdemes figyelni. A tankolások idejét ráadásul a kijárási tilalom és a 19 óra utáni kötelező boltzárás is csak korlátozottan érinti, a benzinkutak ugyanis éjszaka is nyitva lehetnek, aki munkája miatt akkor utcára mehet, az tankolhat is. Persze csakis a mától az üzletek mellett a kijelölt közterületeken is viselendő maszkban!
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?