Dacia tört rommá egy Ferrarit Szlovákiában, íme a részletek!

A Duster az úton maradt, a Ferrari az árokban kötött ki a szlovákiai balesetben

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

A szlovák rendőrség szerint a Duster 1:0-ra nyert a Ferrari SF90 ellen, ám szerintünk még ilyen abszurd helyzetekben sem érdemes viccelődni egy olyan balesettel, ahol személyi sérülés történt. Összegyűjtöttünk mindent, amit jelenleg tudni az ütközésről!

Néhány hete a Tiszából kellett kihúzni egy felelőtlen sofőr Dacia Dusterét, ám még így is van új a nap alatt: ismét érdekes balesetet szenvedett a román gyártó slágermodelljének egy példánya. A szlovák rendőrség posztolt a honlapján és a közösségi média oldalain egy 2022. március 29-én, kedden, a délutáni órákban bekövetkezett abszurd végkimenetelű balesetről:

egy Daca Duster ütközött egy Ferrari SF90-nel.

A balesetben aligha jelentett sokat a két autó közötti szakadéknyi árkülönbség, legalábbis ami az ütközés utáni állapotukat illeti: a Duster az úton tudott maradni, míg a Ferrari az árokban landolt, ezáltal sokkal komolyabban össze is tört. A rendőrség nem adott ki hivatalos információkat arról, hogy ki volt a vétkes, ám a kommentekben felbukkanó pletykák szerint a Dacia sofőrje okozta a balesetet, ezt még senki sem erősítette meg hivatalosan. A nemzeti.net és az ujszo.com információi szerint a Duster egy kerékcserét követően ismét mozgásképes lehet, a kár a 2 millió forintot sem éri el. Ezzel szemben a Ferrari közel százszor ilyen rosszul járt, nagyjából 184 millió forintnak megfelelő összeg, félmillió euró lenne a helyreállítás a biztosító szerint, ami gyakorlatilag az autó újkori árát jelenti. Ennél fontosabb viszont, hogy személyi sérülés is történt, egyes források szerint az egyik sofőr járt rosszul, ám a hivatalos közlemény csak a sérültek számát említi.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?