Hirdetés

Dobhatja az Audi a V10-es és W12-es motorokat

Hamarosan a V8-as lehet a legnagyobb motor az Audikban

Az Audinál is javában folyik az elektromos és hibrid modellek fejlesztése, melynek eredményeként teljesen kihalhatnak a V10-es és W12-es motorok. Szóba került az is, hogy a V8 meddig lesz még piacon.

Az Audi sportmodelljeiből is eltűnhet a V10-es blokk, helyét feltehetően egy V8-as vagy V6-os veszi át elektromos hajtással kiegészítve

Peter Mertens, az Audi technikai fejlesztésért felelős vezetője még a Frankfurti Autószalonon nyilatkozott arról, hogy sorra jönnek majd az elektromos, illetve hibrid hajtással rendelkező modellek. A német gyártó tervei között szerepel, hogy 2018-2020 között évente egy új elektromos autó érkezik piacra, 2025-re pedig úgy becsüli a VW csoport, hogy minden harmadik eladott autó hibrid vagy elektromos lesz.

Hirdetés

A hibrid és tisztán villanyautók elterjedésével a jelenlegi hajtásláncok 40 százaléka tűnhet el a piacról. “Kevesebb motor-váltó kombináció lesz, amely mellett akár teljes motorcsaládok is eltűnhetnek. – nyilatkozta Mertens. “Nem biztos, hogy szükségünk lesz V10-es és W12-es motorokra, de a V8-ast is megkérdőjelezték, főleg a dízeleket. Utóbbi egyelőre tovább él, hosszú éveken át elérhető lesz még. – tette hozzá.

Hirdetés

Hozzászólások

 • 2017.10.27. at 14:22
  Permalink

  Eddig sem az számított hogy mit csinált az Audi, ha a Lambó fenntartja a V10-est akkor az kerül az R8-ba is…

  A Gallardo viszkókuplungos 4-kerékhajtása helyett sem próbálkoztam Torsenes rendszer kifejlesztésével, ha pont a V10-esnél térnek el akkor tökön szúrják magukat…

 • 2017.10.27. at 14:22
  Permalink

  Jön a kötelező sírás (a siratóbrigád élén velem), hogy eltűnik a V12-V10-V8, majd az l6…., unokáink már nem tudják majd hogy mi a “jó”… Aztán lehet hogy dédapáink is így voltak az autó megjelenése (vagy inkább elterjedése) idején: sírtak hogy eltűnnek a szél lovak, unokáik már csak az unalmas és lélektelen “vasbodegával” közlekednek..

Vélemény, hozzászólás?