Drága a Maserati? Vegyél helyette Kiát!

Kia K9 - Maserati Dél-Koreából?

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

A Maserati Quattroporte limuzinra jellemző érdekes részletek figyelhetők meg a tesztelés közben lencsevégre kapott Kia K9 külsején.

Amikor megpillantottuk a fekete burkolattal gazdagon álcázott tesztautót, elsőre bele is estünk a saját csapdánkba, miszerint hoppá, itt a bébi-Maserati, a Quattroporte egyre gyakrabban emlegetett kisöccse. De nem! A cikkben szó sincs a csillogó háromágú szigonyt viselő autókról, mert ez egy Kia. A kopoltyús első sárvédő (á la Quattroporte...) nagyon ügyes trükk, de a függőlegesen pálcázott hűtőmaszk, és a fényszóró formája is olyan hatást kelt, mintha az olasz luxuscirkálót rejtegetnék a kíváncsi szemek elől. Ha már a méreteknél tartunk, a Kia K9 (így hívták a beharangozó tanulmányautót) hamarosan a márka zászlóshajója lesz, kézenfekvő módon a Hyundai Genesistől örökölt műszaki tartalommal, és a fő vadászterületnek számító észak-amerikai piaci miatt V8-as benzinmotorral.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?