Drágul a benzin és a gázolaj is

Külföldön esnek, nálunk emelkednek az üzemanyagárak

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Hiába apadtak külföldön az üzemanyagárak, a forint árfolyama miatt nálunk szerdán drágulni fog a benzin és a gázolaj is.

Szerdától 3 forinttal többet kell fizetnünk a benzinért, s 4-gyel drágább lesz a gázolaj is. Mindezt úgy kell megélni, hogy miként arról az előző hét végén hírt adtunk, a nemzetközi tőzsdéken számottevő mértékben, 2,7 százalékkal apadt a benzin, s 2,1 százalékkal csökkent a gázolaj jegyzési ára.
Akkor még úgy tűnt, hogy a benzin ára biztosan, a gázolajé talán nem változik e héten. Most mégis itt a drágulás, hiszen a forint a hét első napján is folytatta a múlt héten megkezdett gyengülését - a portfolio.hu információi szerint 14 hónapos mélypontra került a főbb devizákkal szemben.
Hirdetés

Szerdától így - a 3 forintos emeléssel - 430 forintra nő a 95-ös literenkénti átlagára, míg a gázolaj a 4 forintos plusszal 433 forintos átlagáron lesz kapható. Természetesen azzal a nem kevéssé fontos kiegészítéssel, hogy az egyes töltőállomások árai között akár 30-40 forintos literenkénti áreltérések is adódhatnak. Szerdán, a módosítás életbe lépésekor ráadásul újabb, péntektől hatályos változásról is dönthet a Mol. Csak bízni tudunk abban, hogy az üzemanyagárak nem fogják elérni a benzin esetében tavaly április elején 451 forinttal, a gázolajnál hasonló összeggel, január végén tapasztalt csúcsszinteket.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Hozzászólások

 • 2017.10.30. at 05:45
  Permalink

  Te koma,most akkor kérded ,hogy olyan is van?Nem vagy te egy kicsit fogyi?Igen olyan is van,néha!Csak ,hogy válaszoljak koma! Gondolom az sem tűnt fel a jelek szerint,hogy folyamatosan nő az üzemanyagok ára.Tudod,nem annyiba kerül egy litya benzin mint mondjuk 2009-ben!Ez azt jelenti koma,hogy többször növekszik az ár mint ahányszor csökken, ezt érted?Ezért az üzemanyagok ára folyamatosan emelkedik,fogod!? Tehát mikor csökkentik az árat,akkor az van ,hogy eredj tankolni,mert egy hét múlva megint növelni fogják az árat,meg utána még vagy 4x!

 • 2017.10.30. at 05:45
  Permalink

  Ha csökken a kőolaj nemzetközi ára,akkor idehaza nő az üzemanyagok ára!Ellenben ha nő a kőolaj nemzetközi ára,akkor idehaza nő az üzemanyagok ára!Remélem érthető.Ez egész addig így fog maradni,míg vannak akik ugy gondolkodnak,mint Sparti300!

 • 2017.10.30. at 05:45
  Permalink

  Ennyi erővel rá lehetne húzni a kormányra Vietnamot,Kambodzsát, Afganisztánt, Palesztin holokausztot, Irakot,Iránt stb. Szerintem a te homokos istenedet is Orbán miatt feszítették keresztre. Ja Ciprust kifelejtettem, az is a Fidesz miatt van! Szállj már le a földre Pittike—–vazzeg!

 • 2017.10.30. at 05:45
  Permalink

  Jó az Audinak, Suzukinak, mezőgazdaságnak. Egészen addig, ameddig, ezek nem használnak a dráguló import-energiából, üzemanyagból, gépekből, stb. Ezután már nekik sem jó, ahogy mindenki másnak sem. A bankoknak viszont mindenképp jó, így nagyobb az árrés valutaváltásnál, nőnek a törlesztők is.

Vélemény, hozzászólás?