Drágul a benzin, olcsóbb lesz a gázolaj

Örülhetnek a dízelesek, nem úgy a benzines autót hajtók

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

A talán az utolsó idei üzemanyagár-változás csak a dízelautót hajtóknak kedvez, szerdától 2 forinttal apad a gázolaj, 4 forinttal emelkedik a benzin ára.

Miután az előző héten is a gázolajat tankolók jártak jobban, mivel akkor a dízel ára 6, a benziné csak 2 forinttal apadt, a karácsony előtti héten ismét a dízelesek járnak jobban. Csakis annak ára mérséklődik ugyanis, szerdától literenként 2 forinttal olcsóbban tankolhatjuk, míg a Mol érvényesíti a benzin (tegnapi cikkünkben ismertetett) nemzetközi árának emelkedését, azaz a hét közepétől az a hazai kutaknál is drágább lesz, nagykereskedelmi, és így átlagos ára is 4 forinttal kerül feljebb.
Hirdetés

Szerdától így a 95-ös átlagára 406, a gázolajé pedig még mindig magasabb, 412 forint lesz. Miként azt megszokhattuk, a töltőállomások közötti jelentős, akár 30-40 forintos eltéréssel, így a legolcsóbb helyeken akár a dízel is megcsíphető lesz 400 forint alatt, míg a drágább töltőállomásoknál, például az autópályákon akár 440 forintos árral is össze lehet majd futni a továbbiakban is. Így továbbra is azt javasoljuk, hogy ne elsősorban a heti árváltozások, hanem inkább a kedvező árazású töltőállomások melletti elhaladás alapján tankoljanak!
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Hozzászólások

 • 2017.10.30. at 09:47
  Permalink

  Hol van már olcsó kút/üzemanyag??, Itt akármennyire emelok az árakat a birka magyar csak fizet !
  Egy hétig nem tankolna senki /mint külföldön szokás/ majd meglátnám hogy a MOL hogyan szedné a sarcot hogy utánna 10 millió eurós kenőpénzeket osztogatjon a MOL vezére!!!

 • 2017.10.30. at 09:47
  Permalink

  Én sosem merek a legolcsóbb kutakon tankolni. Általában forgalmas kúton tankolok, ami valamelyik ismert hálózathoz tartozik, és közepes árakkal dolgozik. Persze ez sem garancia, de talán kisebb eséllyel szaladok bele valami kutyult löttybe. A fedélzeti fogyasztásértékéből látható, ha mégis szart tankoltam, akkor oda többet nem megyek. Hiába spórolok meg literenként pár Ft-ot, ha utána 0,5-1 literrel többet megeszik belőle az autó, akkor többszörösét bukom. Nem tudom ennek mi az oka, talán felütik egy kis E85-tel a benzint a kúton, és máris többet fogyaszt a gép.

 • 2017.10.30. at 09:47
  Permalink

  Hát miért ne drágulna az üzemanyag ,mikor egyre erősödik……. a forint ! Nem baj a zöldek biztosan most nagyon boldogok mivel legalább kevesebb üzemanyagot tankolunk a jövőben ! Én szívem szerint nem tesze-toszáskodnák megemelném az üzemanyagárakat literenként 1000 ft-ra igy bizto-san megfelelő összeghez jutna a költségvetés és a környezetvédők is megnyugodnának ! A meg-szűnő üzemanyagtöltő álomások hejét beültetném indiai kenderrel jutna mindenkinek olcsó kokó
  nem volna zúgolódás ! A diákok sem tüntetnének ,a kieső adóbevételt meg biztosan újabb hitelek felvételével lehetne pótolni legalább rövidebb lenne az ország agonizálása ! Fel lehetne gyorsítani a betelepülni kívánók létszámát , de minden a külföldi bankokban levő tőkéjüket itt kellene elhejezni és csak forintban lehet ezt megtenni ! És a havonkénti maximálisan kivehető összeg nekik is csak a magyar minimálbérrel lehet egyenlő összeg legyen ! Azután lehet beszélgetni a megszorításokról és a felzárkózásról az Úniós szintre ,/ Ja az EU- ból importált élelmiszerekre 250 % os védővámot vetnék ki amit a hazai élelmiszer termelők kapjanak meg válságmegsegítése miatt !

Vélemény, hozzászólás?