Drágulnak az üzemanyagok, egyelőre a hatósági áron tankolhatunk

Péntektől többet kell fizetniük a töltőálommások üzemeltetőinek a benzinért és a gázolajért is

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Míg most még a legtöbb töltőállomáson megcsíphetők az üzemanyagok a 480 forintos hatósági ár alatt is, péntektől ez már nem lesz így.

Ahogyan arról hétfőn beszámoltunk, a Holtankoljak.hu információi szerint jelenleg 477 forint a 95-ös benzin, 479 forint a gázolaj átlagára, azaz a legtöbb töltőállomáson a 480 forintos hatósági árplafon alatt megkaphatjuk őket. Ettől azonban búcsúzni kényszerülünk, ugyanis a nemzetközi áremelkedéseket követve a hazai nagykereskedelmi árak is emelkednek. A Holtankoljak.hu értesülései szerint pénteken literenként 4 forinttal kerül feljebb a benzin, 3 forinttal a gázolaj beszerzési ára, így aztán ritkaság lesz már a hatósági ár alatti üzemanyagár.
Hirdetés
Míg jelenleg még - február 15-ig - védi az autósokat az árplafon az olajár emelkedésétől, az elemzők szerint a kilátások erősen borúsak. Miként arról beszámoltunk, a GKI előrejelzése szerint akár 700 forintos üzemanyagárakkal is szembesülhetünk az idei évben.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?