E héten már kétszer emelkedik a benzin ára

A szerdai 7 forintos emelés után pénteken újabb 3 forinttal megy feljebb a benzin ára

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Miként azt a Mol e héten bejelentette, a jövőben akár hetente kétszer is módosíthatja az üzemanyagárakat. Él is ezen lehetőséggel, pénteken újabb 3 forinttal drágul a benzin.

Korábbi közleménye szerint a Mol január végétől hetente kétszer módosíthatja a benzin és a gázolaj árát. E lehetőséggel már február 1-jén élni fog, ugyanis bejelentette, hogy a mától életbe lépett, a benzin esetén 7, a gázolajnál 2 forintos áremelést követően a benzin nagykereskedelmi árát pénteken újabb 3 forinttal viszi feljebb.
Mivel a gázolaj ára pénteken nem változik, az átlagáron 427 forint marad, pontosan annyi, amennyi a benzin átlagára lesz. Ahogyan korábban írtuk, a gyakoribb emelés egyik indoka, hogy a benzinkutakon ne következzenek be drasztikus változások, illetve, hogy az üzemanyagárak a korábbiaknál jobban tükrözzék a nemzetközi árakat, illetve a forint és a dollár árfolyamát.
Hirdetés
Kérdéses persze, hogy a hetente, kéthetente tankoló autósokat fogja-e bármennyire is izgatni, hogy két tankolás között hány lépésben drágul a nafta. Számít-e, hogy szerdán 7, majd pénteken 3 forinttal, és nem egyszer 10 forinttal drágul az üzemanyag? Szerintünk kevéssé, az emberekben vélhetően csak az marad meg, hogy egy hét alatt 10 forinttal kerül feljebb a benzin ára. Szokás szerint megjegyezzük, nem csak a tankolás ideje, hanem helye is számít, az egyes töltőállomások között ugyanis literenkénti 20-30 forintos árkülönbségek tapasztalhatók.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Hozzászólások

 • 2017.10.30. at 07:54
  Permalink

  Egyébként hogy a te irásodra is reagáljak.

  Egyet kell hogy értsek ebben veled. Bár ha ez valóban megtörténne azon nem hiszem röhögne a mol, sőtt….

  Viszont ez teljességgel kivitelezhetetlen.
  Ergo a felvetés valóban hülyeség.

 • 2017.10.30. at 07:54
  Permalink

  A válasz azért neked ment mert te voltál legfelül és most olvastam végig az egészet. Tudom irhattam volna simán is hozzázszólást, de teszteltem, hogy képes vagy e emberi hangnemben reagálni bármire is.
  Nem sikerült most sem.

  Illetve minthogy mindkét témára amire irtam valóban irtak erről korábban, tehát valós dologra reagáltam, azt hiszem nem teljesen vagy tisztában a diszlexia fogalmával.

 • 2017.10.30. at 07:54
  Permalink

  “[i]aytonaírta: 3 napja
  Frenetikus ez az összehasonlítósdi, hogy mennyivel kerül többe, vagy kevesebbe, mint tavaly ilyenkor! és az vajon mennyit nyom a latba, hogy közben a reáljövedelem csökkent?[/i]”
  Na erre irtam, hogy valaki irta ezt és rohadtul nem igaz. A valaki bármily hihetetlen nem feltétlen te vagy.

 • 2017.10.30. at 07:54
  Permalink

  A prémium üzemanyagokról annyit, hogy egy tartálykocsiban 3 liter adalékról beszélünk….tehát kurva nagy parasztvakitás.

  Másrészt valaki irta hogy a reálkeresetek tavalyhoz képest csökkentek…hol?
  Mert magyarországon pont nőttek ha nem is sokkal. olvass utána

 • 2017.10.30. at 07:54
  Permalink

  Nem fognak csodálkozni az új autó eladások csökkenésén ! Ez bele van kalkulálva a pakliba, az sem számít mennyi munkahely szűnik meg ! Nekik az a jó ha másoknak minél rosszabb úgy látszik az lenne a kívánatos ,hogy ne használjon gépkocsit a benszülött ! Úgy mint a középkorban ha jött az úri hintó a paraszt még az út szélére sem léphessen rá . Lesz még járda és aluljáró használati díj is, de lehet hogy maximálva lesz a percenkénti levegővétel száma is ! Aki többet szuszog az fizetni fog jó reggelt Magyarország ! Szép új világ ….!

 • 2017.10.30. at 07:54
  Permalink

  [i]“Tisztelt autós társak össze kéne fogni,egy hétig senki ne tankoljon MOL,vagyMOL-érdekeltségü kuton”[/i]

  Naivitásod határtalan (és akkor még hihetetlenül finoman fogalmaztam 😉 ). Az ilyen felvetéseken többek között a MOL-nál röhögnek a legnagyobbat.

 • 2017.10.30. at 07:54
  Permalink

  Én 1 évig csak minimálbérnek megfelelő fizetést adnék a “tisztelt” Mol vezérigazgatójának.Megnézném, hogy hányszor és mennyit tankolna belőle.

 • 2017.10.30. at 07:54
  Permalink

  Tényleg divat lett és mégis rég volt már tüntetés, mehetnénk mi is. Persze itthon senkit nem hatna meg a dolog, nemzetközi szinten meg nem értenék mert máshol sem sokkal olcsóbb (vagy drágább) az üzemanyag, csak ott többszöröse a reálkereset. Azért lehet az autós társadalommal bármit megtenni, mert nemhogy ütő kártya, de lap sincs a kezében…

 • 2017.10.30. at 07:54
  Permalink

  Ha úgy vesszük, szinte minden kút MOL érdekeltségű, mert mindenhol ugyanazt a benzint tankolod. Talán pár kúthálózat prémium üzemanyagai, és a határmenti kutak azok, ahol nem MOL-os benzint tankolsz. Nyilván ezzel is okozol veszteséget, de nem váltod meg vele a világot.

 • 2017.10.30. at 07:54
  Permalink

  [i]“Tisztelt autós társak össze kéne fogni,egy hétig senki ne tankoljon”[/i]
  Ez nálam működik, mert mindkét autómat és motorjaimat a múlt héten teletankoltam, és kb. 1 hónapig nem megyek benzinkútra. 🙂

 • 2017.10.30. at 07:54
  Permalink

  Rákosodjanak el a nagy kibaszott hályfejű disznók,A MOL-nál,de az államnál is akik ezt engedik,Tisztelt autós társak össze kéne fogni,egy hétig senki ne tankoljon MOL,vagyMOL-érdekeltségü kuton,persze ez lehetetlen,vannak emberkék akiknek még ez is tetcik!

 • 2017.10.30. at 07:54
  Permalink

  Amellett hogy hamarabb szedik be a nagyobb összeget, ez pszichológia is. Ha egy héten kétszer emelek kicsit, nem annyira feltűnő, mint egyszer sokat. Ráadásul így többet lehet emelni. 1×10 az sok, míg 1×5, meg 1×6 az annyira nem, mégis több mint 10.
  Nekem lenne ötletem hogyan érhetnénk el olcsóbb árakat, de azt nem írom ide.

 • 2017.10.30. at 07:54
  Permalink

  Frenetikus ez az összehasonlítósdi, hogy mennyivel kerül többe, vagy kevesebbe, mint tavaly ilyenkor! és az vajon mennyit nyom a latba, hogy közben a reáljövedelem csökkent? A sűrűbb emelésre meg nyilván azért van szükség, hogy az államkasszába minél előbb minél több adóforint folyjék be. Ennyi a trükk.

 • 2017.10.30. at 07:54
  Permalink

  Rendben, de akkor ne csodálkozzanak hogy az ujautó eladások a béka segge alatt vannak ! Elképzelhetetlen, hogy adócsökkentéssel ne lehetne ezeket a horribilis árakat normálisabb mederbe terelni !

Vélemény, hozzászólás?