E héten még tovább drágul a benzin

Most szerdán csak a benzin ára nő, a gázolajé így is 10 forinttal magasabb marad

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Míg múlt héten még a gázolajnak jutott a nagyobb áremelés, e hét szerdán már csak a benzinnek jut belőle, ami persze csöppet sem öröm az azt tankolóknak.

Múlt hét szerdán trendforduló következett be: idén először akkor drágultak az üzemanyagok, a gázolaj ára 5, a benziné 2 forinttal került feljebb. Mivel utóbbit, azaz a benzin árának emelését szerdai bejelentés alapján pénteken is ismételte a MOL, a benzin ára a múlt héten 4, a gázolajé 5 forinttal emelkedett. E hét szerdán a Holtankoljak.hu legfrissebb információi szerint már csak a benzin ára nő, literenkénti 3 forinttal.
Hirdetés

A 95-ös benzin átlagára így a hét derekán literenkénti 385 forintra emelkedik, a gázolajé 395 forint marad. Marad természetesen az egyes töltőállomások közötti igen jelentős, akár literenkénti 40-50 forintos árszórás is, ám még utóbbival számolva sem kell attól félni, hogy a 2012-ben adódott - átlagár szerinti - 450 forintos csúcsárakkal futnánk össze. Persze ez csak a normál üzemanyagokra igaz, az egyre népszerűbb prémium üzemanyagok ára még magasabb is lehet, főként a drágább helyeken, például az autópályák mentén.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?