Eddig Vitz volt, de már itt az új Yaris

Gyári fotón az új Toyota Yaris

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

A mostanihoz hasonlóan Franciaországban készül, ősszel érkezik, de már a nyár közepétől rendelhető a harmadik generációs Toyota Yaris.

A Yaris japán megfelelőjét, azaz a Vitz nevű kisautót már tavaly év végén láthattuk, az idei Genfi Autószalonon pedig a jövőre Európa piacára ígért Yaris HSD, azaz Hybrid koncepcióváltozatát meg is tapogathattuk, de gyári képeket most először közölt a Toyota az Európa piacára idén érkező, harmadik generációs Yarisról. Miként a most kifutó második nemzedék, úgy a legfrissebb is Franciaországban készül majd. A Toyota olyan várakozásra számít, hogy a kereskedésekben csak ősszel felbukkanó legfrissebb Yarisokra már a nyár közepétől felvesz rendeléseket - magyarán az új kisautó árát heteken belül megismerhetjük.
Egyelőre azonban nem csak ára, pontos specifikációja sem ismert az új Yarisnak, mindössze az tudható, hogy a motorpalettán egyelőre a kifutó verzió egységei (benzinesek 1,0, 69 LE, 1,33, 100 LE és 1,4 D-4D turbódízel, 90 LE) maradnak (nyilván apasztott fogyasztással és szén-dioxid emisszióval, váltás-esedékesség jelzővel), s az egyelőre ismeretlen, vélhetően sportos tulajdonságokat is tartogató hibriden túl más érdekesség a jövőben sem várható.
A genfi Yaris HSD-hez mérten a sorozatgyártásra kész verzió visszafogottabb, de az alapvonások megmaradtak, az új Yaris így is jóval sportosabb, mint elődei. Gyökeres változások történtek az utastérben, a Yaris esetében eddig mindig is digitális és középre épített műszerfal most analóg órássá változott, valamint a sofőr elé került. A középkonzolt 15,5 centiméter átmérőjű, érintőképernyős, Bluetooth-kihangosítós navigációs- és szórakoztató-rendszer foglalja el. Noha a Toyota egyelőre meglehetősen kevés információt közölt csak az új kisautóról, az egy hónap múlva tervezett értékesítés-kezdet miatt az elkövetkezendő hetekben temérdek érdekesség várható még a modellről.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?