Eger Rallye: a Hercizg-Bacigál páros nyerte az ORB nyitófutamát

10. Eger Rallye: lengyel versenyző volt a leggyorsabb

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

A 2015-ös évad első magyar bajnoki futamán Egerben a Herczig- Bacigál kettős majd kétperces előnnyel végzett az élen a magyar értékelésben.


A Herczig Norbert - Bacigál Igor kettős nyerte meg a magyar bajnoki sorozat első futamát, az Eger Rallyet. Miként azt az esemény weboldala is írja, a 2009-es magyar bajnok még extrém körülmények között is megtalálta a Skoda Fabia S2000 legjobb beállításait. Herczigék gumiválasztása és pontos versenyzése meghozta a régen várt sikert.
A hatalmas nézősereget vonzó verseny abszolút eredményeit tekintve nyolc szakaszgyőzelmet zsebelt be a Ford Fiesta RS WRC-vel induló, Herczigéknél is jobb időt futó, ám a hazai bajnokságban nem induló lengyel Grzyb Grzegorz. Autójuknak igazán kedvezett a vasárnapi hat szakasz, ami az időeredményeken meg is látszott, az utolsó gyorsaságin 13 másodpercet adott Herczigéknek, ezzel átvette az elsőséget és megnyerte a viadalt. A szlovák bajnokság értékes helyeiért komoly csatát vívott a szlovák márkatárs, Melichárek Fordjával a harmadik helyen zárt, megelőzve a BMW Mini WRC-t folyamatosan állítgató Béreséket.
Hirdetés
Kazár Miklós és Ferencz Ramón ötödikként érkezett, de számukra a magyar értékelés ezüstös pozíciója volt a fontosabb és természetesen az, hogy a Superstage-n jól teljesítsenek, ez sikerült is, további öt ponttal növelték bajnoki pontjaik számát. Az ERC-n szárnyait próbálgató mitsubishis Botka - Tóth kettősé a harmadik hely, aki 14,7 másodperccel utasította maga mögé a Fordhoz visszatérő Turánékat, majd Spitzmüllerék, Hadikék, Nagyék következtek.
Nem szabad megfeledkezni a nagy visszatérőről, a hétszeres magyar bajnok ifj. Tóth Jánosról sem, aki sokáig együtt autózott az élmezőnnyel, de a hetedik szakaszon hibázott, beesett az árokba, ezt a hat perces hátrányt kellett ledolgoznia. A malőrt követően a Peugeot 208 T16 R5-tel már csak a pontos beállítás és a teszt volt a cél és a felkészülés a Miskolc ralira. Ahogyan Janikáék mondják, a vasárnap már csupán teszt volt számukra, annak viszont remek, továbbá a 13 pozíciót javítva a 25. helyen értek célba, ami három év kihagyás után több mint szép eredmény. Az Országos Rallye Bajnokság második futama a Miskolc Rallye lesz, április 24-26. között.
A 10. Eger Rallye végeredménye (élmezőny)
  1. Grzyb Grzegorz, Hundla Robert (Ford Fiesta RS WRC) +1:18:33.6
  2. Herczig Norbert, Bacigal Igor (Skoda Fabia S2000) +11.7
  3. Melichárek Jaroslav, Melicharek Erik (Ford Fiesta RS WRC) +26.8
  4. jr. Béres Jozef, Répás Zoltán (BMW Mini John Cooper Works WRC) +1:41.1
  5. Kazár Miklós, Ferencz Ramón (Ford Fiesta R5) +1:48.3
  6. Botka Dávid, Tóth Imre (Mitsubishi Lancer Evo IX. R4) +1:59.1


Az Országos Rallye Bajnokság élmezőnye az első futam után
  1. Herczig Norbert, Igor Bacigal (Skoda Fabia S2000) 1:18:45.3 óra
  2. Kazár Miklós, Ferencz Ramón (Ford Fiesta R5) 1:36.6 perc hátrány
  3. Botka Dávid, Tóth Imre (Mitsubishi Lancer Evo IX R4) 1:47.4 p h.

Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?