Egy amerikai műanyagos sportkocsit kreált

Gran turismo a Hyundai Coupé alapján

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Az elképzelésre ötös osztályzatot kap, a megvalósításra hármast a Galatea megalkotója. Kicsit még faraghatna a Hyundai Coupén.

Valami nagyon nem áll jön össze a Galatea elnevezésű autó kapcsán. A weboldalon arról beszélnek, hogy azért választották kiindulási alapnak a Hyundai Coupét, mert annak formája már alaphelyzetben is erősen emlékeztet az olasz gran turismókra, különösen az oldala. Az orr és a far lecserélésével tehát tökéletes gran turismót lehet alkotni, ami valószínűleg lehetséges is, csak a Galatea esetén nem sikerült összehozni. Nem is a lágyan ívelt motorháztetővel van a baj, vagy a megnyújtott első sárvédőkkel. Hanem az első ránézésre úgy fél óra alatt összecsapott, fekete műanyag keretbe foglalt vetítőlencsés fényszórókkal, ami a leggagyibb tuningautókra se raknak fel a tulajdonosok – lehet, hogy az Alfa 8C Competizione volt a minta, de a kivitelezés nagyon rosszra sikeredett. Azon kívül ott van még a légbeömlő az elő lökhárítóban. Vajon miért szögletesek a nyílások, ha egyébként mindenhol íveket találunk? Egy kicsit nagyobb odafigyeléssel, ugyanakkora munka-befektetéssel sokkal jobb végeredményt lehetett volna elérni. Így az átépítő-készlet 5660 dolláros áráért – a fényezés nincs benne – csak néhány műanyagból készült karosszéria-elemet kapunk, amitől nem lesz feltétlenül szebb az autó.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?