Egy legendának az ő kiherélése

Hibrid crossover lehet a következő Mitsubishi Evo

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Pompásan zöld világot élünk, olyat, amiben egy ralilegendából állítólag hibrid crossovert csinálnak. Mitsubishi (Lancer) Evo: kiherélve.


Tavasszal már hallottuk-olvastuk (és írtuk), hogy a Mitsubishi lehúzhatja a klozeton a Lancer Evo-sorozatot - akkor úgy volt, hogy lazán utód nélkül. Most még rosszabb hír járja át a világsajtót: lesz, lehet utód, egy hibrid crossover... Hogy hibrid, ráadásul vélhetően konnektoros hibrid, oké, még csak-csak, na de crossover? Holmi trendi szabadidő-autó? Valami terepjárós, magas izé? Egy ralilegenda nevével? Jaj. Akkor is jaj, ha a Mitsubishinek a dakaros múltja is legendás.
Hirdetés


A piaci igénnyel, az eladási adatokkal és a környezetvédelmi lufi fújásával persze remekül magyarázható pálfordulásról a brit Autocar magazinnak mesélt egy japán illetékes. Okamoto Kanenori elmondta, hogy az ismert formájában az Evo jövőre búcsúzik, s egy komoly teljesítményű, de SUV-jellegű személygépjármű lép a szellemi örökébe. Valószínűleg kb. olyasmi ruhában, mint az XR-PHEV koncepció. Tökmindegy, tucatmodell lesz és hibrid, mint az Outlander PHEV, semmiképp sem olyan ikonikus, mint a jó öreg Evo. És az STi.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?