Íme a Mitsubishi Evók jövője

Már SUV-t vetít elő a Mitsubishi e-Evolution koncepció

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Három villanymotorral és összkerékhajtással mutatkozott a Mitsubishi e-Evolution, ami gyártásban remélhetőleg nem hoz szégyent elődjeire.


Nem csak ígérgettek, meg is tették: tényleg szabadidő-autó formát öltött a Mitsubishi legendás Evolution modellneve, Tokióban ugyanis leleplezték a Mitsubsihi e-Evolution koncepciót. Csakúgy, mint megannyi másik tanulmány, az e-Evolution is BMW i3 ajtókat kapott, ám a többiekhez képest egész szériaközeli az utastere. Azért a bitang képernyők nem maradtak el, és a sportos csíkkal ellátott kormány sem. Miután ténylegesen visszahozták az Eclipse modellnevet egy SUV-n már gyanús volt, most azonban egyértelmű, hogy a japán gyár finoman gyalázza ikonikus sportautóinak emlékét. A friss tanulmány is egy sportosra vett, keményen kupésított SUV-t mutat, a grafikák alapján játékosra hangolt összkerékhajtással és természetesen - hiszen mára az - villanyhajtással.
Hirdetés

Erejét nem kevesebb, mint három nyomatékos villanymotor szolgáltatná. Egy hajtaná az első, kettő a hátsó tengelyt. Így jön ki a nyomatékvektorált összkerékhajtás. Eddig még rendben is volna a jövőbeli teljesítménymodell imázs, a városi terepjáró karakter azonban kevésbé lesz vonzó a nehéz testtel és az emelt hasmagassággal. Akkumulátorcsomagja a padló alatt, a tömegelosztás érdekében középen kapna helyet. Hatótávot egyelőre nem közöltek, de nem is tűnik közelinek az újkori Evolution modell piacra lépése. Amit viszont elárultak, hogy a hagyományos hidraulikus féknyergeket gyorsabban reagáló elektronikusan vezéreltek váltanák.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?