Egy limitált szériás BMW M2 Competition a lázadóknak

A BMW újabb művészt kért fel egyik modelljének egyedivé tételére

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

A híres graffitiművész, FUTURA 2000 a legnépszerűbb M modell karosszériájára festette vízióját, már idén rendelhető az általa készített különkiadás.

Bal oldalon a kiállításra szánt műalkotás, jobb oldalon a megvásárolható különkiadás

A BMW gyakran fog össze művészekkel a legkülönfélébb, legegyedibb műalkotások elkészítésére, melyek "vásznai" általában a márka modelljei. Általában ezek egyszeri művek, melyek nem kerülnek az utakra, most azonban egy 500 darabos sorozatot hozott létre a BMW egy híres amerikai graffitiművész, FUTURA 2000 segítségével. Sőt, a limitált szérián kívül a művész három darab műalkotást is készít, szintén az M2 alapjaira, melyek azonban csak kiállításokon lesznek láthatók, ebből mutatták be az elsőt a Frieze Los Angeles 2020 eseményen.

A graffitiművész FUTURA 2000

Leonard Hilton McGurr, azaz FUTURA 2000 az 1980-as évektől kezdve a graffitikultúra egyik meghatározó képviselője. Bár az utóbbi években számos ruhamárka és zenei előadó kérte fel ruhadarabok és albumborítók tervezésére, karrierjét illegális graffitizéssel kezdte, sajátos ismertetőjegyei pedig az absztrakt formák és betűtípusok használata voltak. Személyisége tehát illik a BMW M2 Competition karakteréhez, ami a bajorok legnépszerűbb méregzsákja volt 2019-ben, az M modellek közül ebből adták el a legtöbbet. Fiatalos és sportos, analóg természetéből adódóan az M-rajongók egyik kedvence: kis mérete és csak a szükséges modern elektronikai segítőrendszerek használata miatt egyesek a régebbi M3-asokhoz is hasonlították már. FUTURA 2000 szerint is "kellemesen provokatív", így elmondása szerint öröm volt ezen a modellen dolgoznia.
Hirdetés

Viharos stílust kapott az egyedi M2 Competition

Mint említettük tehát, három egyedi példányt készít majd a művész, ebből az elsőt láthatjuk a világosszürkés autó formájában. A sportkupé fekete alapszínét szürke, felhőszerű alakzatok, villámhoz hasonlító vonalak és fogaskerekekre emlékeztető formák díszítik. A vásárlók számára is elérhető, BMW M2 Edition designed by FUTURA 2000 névre keresztelt modellt is ez a stílus inspirálta, viszont az utcai használhatóság érdekében finomabbra vette a művész a színeket és formákat a nagyobbrészt fekete autón. Az egyedire fényezett lökhárítókon és küszöbtoldatokon kívül a 19 colos, Jet Black árnyalatú felnikről ismerhető fel a különkiadás.

Nem hagyott karosszériaelemet érintetlenül a 64 éves művész

A beltérben is a viharos tematika folytatódik, a műszerfal és a középkonzol betétjeit a kívül is használt elemek díszítik, az M sportkormány egy szürke 12 órás csíkot kapott, a fekete-fehér bőrüléseket kék kontrasztvarrással látták el, és persze elengedhetetlen a művész aláírása, illetve a korlátozott darabszámot tanúsító plakett. További érdekesség, hogy mind az 500 darabot egyenként, kézzel fogja dekorálni a művész, így gyakorlatilag nem lesz két teljesen megegyező példány a szériában. Júniustól már lehet rendelni, a három műalkotást pedig, melyből kettő még bemutatásra vár, remélhetőleg több múzeumban és kiállításon is láthatja majd a közönség.

A limitált széria stílusa vállalhatóbb az utcán

FUTURA 2000 kézzel festi mind az 500 darabot

Az absztrakt formák a beltérben is folytatódnak

Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?