Egy másodperces gyorsulás 0-100-ra? Musk tréfarépát reggelizett?

Elon Musk megint nagyot akart mondani, vajon lehet valóságalapja az állításának?

Évek óta ígérgeti a Tesla a második generációs Roadstert, Elon Musk állítása szerint jövőre tényleg megjelenik, és kevesebb mint egy másodperc alatt fel tud majd gyorsulni 100 km/órára.

2017 novemberében leplezte le a Tesla a második generációs Roadster modellt, ám azóta sem került a kereskedésekbe a modell, ellentétben a Cybertruckkal, amelyet jóval később, csak 2019-ben prezentáltak először. Elon Musk, a Tesla első embere szerda hajnalban az X-en közzétett posztjában elég magabiztos kijelentést tett az érkező modellel kapcsolatban. "Jelentősen megnöveltük a Tesla Roadster tervezési céljait. Soha nem lesz még egy ehhez fogható autó, már ha még autónak lehet nevezni ezt" - írta Musk.
Hirdetés


A bejelentéskor még 1,9 másodperces 0-100 km/órás mutatóról beszélt a Tesla fejese, később a közösségi felületén már 1,1 másodpercről beszélt, ám legújabban már úgy nyilatkozott, hogy kevesebb mint 1 másodperc alatt futja majd a 0-100 km/órát a Roadster. Csak viszonyításképpen a McMurtry Speirling kereken 1000 lóerős villanyautója a maga 998 kilogrammos súlyával slick gumikon 1,4 másodperc alatt tudja produkálni mindezt, és fontos kiemelni, hogy ez egy szigorúan pályára épített jármű, míg a Tesla természetesen rendszámos autónak szánja a Roadstert. A megjelenés kapcsán Musk azt írta 2025-ben jelenhet meg leghamarabb, de már most bárki befizetheti az 50 ezer dolláros (18 millió forintos) beugrót, az autó belépő szintje pedig jelenleg 200 ezer dollártól (73 millió forinttól) indul.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?