Egyedi Swift a hazai piacra

Suzuki Swift Sky

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Kizárólag a nyáron kapható Swift limitált szériával kíván vevőket fogni a Suzuki. A speciális Swifthez gazdag ellátmány, és a kínálatban amúgy nem szereplő napfénytető is jár.


Mintegy másfél évtizedig a magyar piac örök bestsellerének számított az esztergomi gyártású Suzuki Swift, ám a hazai gyártósoron harmadiknak, a Swift nemzetközi történelmében negyediknek számító, tavaly megjelent generáció már alig fogy. Ennek oka persze nem az autó hibája, a hazai piac alakult át gyökeresen. Az eladások javát nem a magán, hanem a céges vásárlók adják, márpedig utóbbiak ritkán vásárolnak kisautót.
Vélhetően nem a napfénytető fogja fellendíteni a Swift eladásait, de a kizárólag a nyáron kínált ötajtós Swift Sky utóbbit is ad. A legizmosabb, GS ellátmányra épülő és 3,99 millió forintos árával annál 100 ezer forinttal drágább Sky egyébként igen jól felszerelt, sok egyéb mellett 7 légzsák, ESP, automata légkondicionáló, MP3-olvasós CD-rádió, Bluetooth-kihangosító, kulcs nélküli nyitó- és indítórendszer, valamint tolatóradar egyaránt kerül bele. A készlet erejéig kínált Swift Sky az alap "szuperior" fehér mellet "hűvös gyöngyházfehér", "füstös zöld" és "lángoló gyöngyházvörös" árnyalatokban érhető el.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Hozzászólások

 • 2017.10.31. at 15:32
  Permalink

  Az új Swiftet sikerült ki próbálni, de… Ez a motor lehet, hogy 92-94 lóerős, de… Hol van??? Én kipróbáltam egy 2 km-es és egy 8800km-est. A 8800 km-esről az első 3 fokozatban azt tudja nagyjából amit az 1.3-as 92Lóerős. De 4-5-ben olyan nyomaték hiányos, hogy szószerint szét kell taposni ahhoz, hogy egyáltalán haladásra bírd. Kb. 60 év felettieknek való. Tény kevesebbet eszik, de nekem ennyit nem ér.. MAradok a 2007-es gyártásúnál pedig már 118000 km van benne. Azt hiszem sokáig nálam lesz.

 • 2017.10.31. at 15:32
  Permalink

  Első generációs Swift 2 db is van a családban. Olcsó, igénytelen, és levegőnek nézik. Többre nem futja. Az ember meg addig nyújtózkodik, ameddig a takarója elér. Tartós fogyasztási cikknek nevezhető autót újonnan nemigen kapni tartós lehúzás nélkül. Semmi sem kötelező….

 • 2017.10.31. at 15:32
  Permalink

  Hát igen. Hiába a napfénytető, az árat kéne megnyirbálni de rendesen. Olcsón, megbízható autót venni. A suzukisoknak ez volt a fontos. Ezen az áron a márkai híveinek sem fog kelleni aki meg eddig is lenézte annak meg főleg. Kár érte.

Vélemény, hozzászólás?