Elektromos Camaro és társai

Chevrolet Camaro, Shelby Cobra és Ford Mustang villanymotorral

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Kaliforniában a Chevrolet Camaro, a Ford Mustang, a Shelby Cobra, sőt még a Ford F-150 is elektromos golfautóvá alakul egy cég jóvoltából.

Mondják, hogy az Egyesült Államokban mindent el lehet adni, és ez ismét igazolódni látszik. Legalábbis a golfkocsikat gyártó Caddyshack termékei láttán elsőre nem biztos, hogy a birtoklási vágy kerít hatalmába, pedig igazán menő járművekről van szó: Chevrolet Camaro, Ford Mustang és F-150, valamint Shelby Cobra szerepel a kínálatban, egytől egyig akár villanymotorral.
Hirdetés
Persze ezek mind alapvetően kétszemélyes - vagy mondjuk, 2+2 személyes - golfautók, a nagy nevekre hasonlító mini karosszériával. Az ötlet pedig igazából remek, csak a méretarányok „elcsúszása” miatt tűnik a végeredmény furának. Amúgy az igényes kárpitozás, a - 12-14 colos - alufelnik és a működő világítótestek egyaránt az eredetit idézik. Valamint szól a duda, az első csomagtartó még zárható is, sőt, lehajtható a szélvédő - ilyet még az igazi példányok sem tudnak. A 425 kilós, 4,4 lóerős villanymotoros modellekben 4 darab 12 voltos akkumulátor található és a forgalmazó 3 év garanciát vállal a különleges golfkocsikra. Végsebességük 31 kilométer/órára korlátozott, áruk viszont még inkább szédítő és további extrákkal fokozható. 10 ezer dollár, vagyis bő 2,8 millió forint alatt nem is érdemes keresni efféle golfkocsit, a jobban felszerelt változatok viszont ennek kétszeresét közelítik. Persze így még mindig jóval olcsóbbak, mint eredetiben.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?