Elektromos Dacia Dustert fotóztak

Készül az első villany Dacia? Már tesztelnek egy Dustert!

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

A piac legolcsóbb elektromos autóját kínálhatja a Dacia, ha egyszer elkészül a sorozatgyártású villanyautójuk. Most egy kicsit közelebb kerülhetünk az igazsághoz, itt egy Duster, ami elektromos hajtást kapott.


Nyílt titok, hogy a Dacia kínálhatja a piac legolcsóbb elektromos autóját, amire állítólag már készülnek. Az persze szinte biztos, hogy nem a Dusterből fog készülni, sokkal inkább esélyes a Sandero, vagy a dél-amerikai Renault Kwid. Most viszont a márka szabadidő-autóját kapta le egy kémfotós, méghozzá az északi sarkkörhöz közel, egy erdei tesztpályán. Az szinte biztos, hogy nem egy sorozatgyártásra fejlesztett autóról van szó, ugyanakkor már ebben a tesztautóban is lehetnek olyan fejlesztések, melyeket a kész autóhoz tesztelnek. A fotókon szereplő Duster még az előző generáció külsejét viseli, és lényegében egy versenyautóról van szó.
Hirdetés

A Dacia Duster már évek óta oszlopos tagja az Andros Trophy indulóinak. Ez egy jégen rendezett verseny, főleg erre a célra épített versenyautóknak és a 2020-as szezonban indítanak egy csúcskategóriát, csak elektromos autók számára. A képeken szereplő autó már ez a fegyver lehet, csővázra épített üvegszálas karosszériáról van szó, melynek alján egy határozottan kivehető elektromos platform széleit láthatjuk egy vaskos akkumulátorral. Érdekesség, hogy a felnik a Renault Megane R.S.-ről érkeztek, ahogy az első Brembo féknyergek is, hátul viszont már az Alpine sportautó nyergeit láthatjuk. Az új versenyautó tehát még nem az utcai autót jelenti, messziről sem, viszont a Renault új elektromos padlólemeze adhatja az alapot és temérdek fő egységet tesztelhetnek benne, melyek strapabíró képességének tesztelésére kimondottan jó lehetőség egy ilyen versenyszezon.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?